Is Fanta hetzelfde als Sinas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen Coca-Cola Duitsland tijdens de tweede wereldoorlog niet meer aan de juiste ingrediënten voor Cola kon komen, ontstond Fanta. Fanta is dus begonnen als sinaasappeldrank met koolzuur en is nog altijd een frisdrank van de Coca-Cola Company. Fanta stond dus altijd bekend om zijn sinas. Vroeg je om Fanta, dan kreeg je automatisch sinas van dit merk en omgekeerd. Tegenwoordig heeft Fanta meer smaken dan alleen sinas en wordt dit er altijd bij vermeld. Als je dan vraagt om Fanta, wordt dan gezegd; "Ik heb alleen Fanta lime,- lemon,- mandarin" of whatever. Men weet dus dat Fanta altijd wordt gekoppeld met sinas en wanneer men om fanta vraagt dus vrijwel altijd de sinas bedoeld wordt.

In het spraakgebruik wordt er vaak wel hetzelfde mee bedoeld, maar in werkelijkheid is er verschil. Fanta is namelijk een merknaam. Daar heb je behalve sinas bijvoorbeeld ook cassis van. Sinas is een limonadesoort. Die bestaat ook van andere merken.

Het onderscheid is een soortnaam(sinas) en merknaam (Fanta)

Sinas is de soortnaam (een van nature limonade-achtige drank), Fanta is de merknaam die eraan is gegeven door het desbetreffende bedrijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100