als je fles sinasapelsap schud verlies je dan vitamine,s?

dat hebben ze mij wijs gemaakt,maar ik weet het niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan verlies je inderdaad vitamine. Neem als voorbeeld vitamine C. Vitamine C heeft erg zwakke bindingen tussen haar moleculen. Dus als je het gaat schudden, dan botsen verschillende moleculen harder tegen elkaar waardoor een bijvoorbeeld een bepaald element losraakt van het vitamine C molecuul. Dan is er geen vitamine C molecuul meer. Dusja, van schudden kunnen er vitamines verloren gaan.

Natuurlijk niet. Vitamines kan je mechanisch niet zomaar beschadigen.

Vitaminen kunnen inderdaad verloren gaan door schudden. Gevonden op onderstaande site: Veel vitaminen verminderen in kracht als ze worden verhit. Dit geldt bijvoorbeeld sterk voor vitamine C. Bewaar producten met deze vitamine niet te warm en bereid ze niet te lang. Ook door snijden, schudden en het open laten staan van verpakkingen gaat vitamine C verloren.

Bronnen:
http://www.sochicken.nl/lichaam/vitaminen_...

Boolshit ! Anders had er op de pak gestaan niet schudden voor gebruik.

Ik wilde het eerst niet geloven, maar toen vond ik dit op een website: Vitamine C in voedsel is gevoelig voor hitte. Het gehalte vitamine C loopt terug als gevolg van (langdurig) koken en tijdens het bewaren bij een relatief hoge temperatuur. Na het openen van een fles of pak sap neemt het vitamine C-gehalte af. Voor zure sappen (zoals sinaasappelsap) blijft de teruggang beperkt tot ongeveer twee procent per dag. Door te schudden kan er ook meer vitamine C verloren gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Dus als je een pak, bijvoorbeeld, sinaasappelsap met vruchtvlees hebt, en je wilt het vruchtvlees niet op de bodem hebben voordat je het uitschenkt, zou je het pak of fles even op de kop kunnen houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100