Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

ik denk dat het aan de gisting ligt, een van de twee flesjes zal waarschijnlijk meer zonlicht doorlaten dat nodig is voor de gisting, denk bijvoorbeeld aan corona/desperados, die zijn expres van doorzichtig glas gemaakt zodat ze nog extra lang kunnen gisten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Volgens mij zit het zo: Het groene flesje is voor de export. In sommige landen of staten is het toegestane percentage alcohol in pils lager dan in bijvoorbeeld Nederland. Het zou dus goed kunnen dat het percentage alcohol in de groene flesjes lager is, zodat deze in de meeste exportlanden legaal verkocht kunnen worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De lichtgroene flesjes werden en worden in het buitenland verkocht, waar soms andere regels gelden. Lichter/frisser van smaak en nu ook hier populair.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Officieel is er geen verschil.
Bier drinken uit de Longneck is een stukje beleving, het gevoel dat past bij de individuele drinkmomenten.

Dus het kan wel anders ervaren worden.

,,Het flesje zorgt voor een andere beleving, maar het bier is hetzelfde, verzekert Heineken medewerker Gerlof Leystra, die zich bezighoudt met het project ‘vergroening’ in de drie noordelijke provincies. ,,Vergroening is het ‘ombouwen’ van bruin naar groen, het bruine flesje moet in de horeca plaatsmaken voor het groene flesje’’.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding