Als je één fles wijn drinkt (0,75ltr), gaat slapen en vervolgens 5,5 uur later weer in de auto stap, zit er dan nog teveel alcohol in mijn bloed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe gaan uit een fles wijn van 0,75 liter ongeveer 5 glazen (gebaseerd op restaurant normen). Het afbreken van een glas alcohol duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur afhankelijk van je lichaamsbouw, leeftijd, etc. Het duurt in het meest gunstige geval dus zijn minst 5 x 1,5 uur = 7,5 uur om de alcohol af te breken. Verder begint alcoholafbraak pas enkele uren na het drinken van het laatste glas. Je kunt er dus vanuit gaan dat er nog teveel alcohol in je bloed zit. Toegevoegd na 2 minuten: Zie ook: http://www.gezondvgz.nl/%7B151676e4-43ca-47d1-be5b-7f0e51008211%7D

Dat hangt van een aantal factoren af : als je het eerste glaasje om 17.00 uur dronk, bij een uitgebreide maaltijd nog een of twee, en dan na het eten nog een, dan heeft je lichaam tijd om het tussendoor af te breken. Maar als je het in een uurtje wegklokt vlak voor je gaat slapen, terwijl je het avondeten hebt overgeslagen in de haast, heb je natuurlijk aanmerkelijk meer alcohol in je bloed bij het begin van je korte nachtje.... Dan hangt het ook van je lichaamsgewicht af : als je 'stevig gebouwd' bent, kan je over het algemeen ietsje beter tegen alcohol dan dat je een streep in het landschap bent. (Hoe dan ook : na 5.5 uur slapen ben je natuurlijk niet echt fit, en met een fles wijn er nog bij, lijkt het me beter je nog eens om te draaien. Stel je voor, dat er iets zou gebeuren, dat je misschien had kunnen voorkomen : dat raak je je levenlang niet meer kwijt!!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100