Wat is de beste melk om cappuccino van te maken?

Soms hoor ik magere melk, soms volle... Welke is het nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk is hierop geen goed antwoord te geven. Het is vooral een kwestie van verschillende soorten uitproberen en bekijken welke je het beste bevalt..! Je hoeft overigens niet per se koeienmelk te gebruiken. Ook bijv. sojamelk kan opgeschuimd worden. Magere melk schuimt makkelijker en meer dan volle melk. Schuim van volle melk heeft echter meer stevigheid en geeft je koffie natuurlijk een vollere smaak. Verder heeft natuurlijk ook invloed: hoe je je melk opschuimt, de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen, etc.

Bronnen:
http://www.coffeegeek.com/guides/frothingg...

in ieder geval koeiemelk

Cappuccino-melk van de AH (staat bij de lang houdbare mekl) , maar magere melk werkt ook prima

Bronnen:
http://blog.thuisbarista.nl/wp-content/upl...

Het belangrijkste is dat de melk koud is voor je begint te schuimen! Sommige raden volle melk aan, omdat het schuim dan romiger is, andere zeggen dan weer dat er te veel vet in zit, waardoor het schuim sneller instort. De meningen zijn dus verdeeld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100