Hoelang is zelf geperst groente- fruitsap houdbaar?

Ik heb sinds kort een juicer.
Erg heerlijk om zelf gemaakte groente en fruitsappen te drinken.
Maar hoelang is dat eigenlijk houdbaar en hoe erg gaat de smaak er op achteruit.

Denk bijvoorbeeld dat ik wat in een afgesloten beker mee wil nemen naar het werk. Of 's avonds klaarmaken en volgende ochtend drinken.

Toegevoegd na 28 minuten:
Een opmerking voor de minners onder ons. Onderbouw je min!!! Nu weet ik niet wat er zo fout is aan de antwoorden die al gegeven zijn maar ook al een min hebben

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe een paar dagen als je het goed afsluit met huishoudfolie, het is zeker te doen om het de avond van te voren maken en het daarna te drinken. Ik weet niet precies wat het aantal dagen is, maar toch zeker drie à vier voordat de smaak minder gaat worden. Gewoon ff voordat je gaat drinken wat eraan ruiken, dan weet je vaak ook al of het nog goed is. Drink smakelijk ;)

Als je het goed afsluit een halve week of zonder deksel gewoon 1 dag. Dus naar het werk mee nemen kan maar wel op je werk in de koelkast doen.

Hoelang is de juicer onthoudbaar? Tot een jaar of 5 zou ik zeggen, ligt ook wel aan het model en de frequentie van gebruik. Mocht je de vers geperste sap bedoelen, wat ik overigens ook aanneem, dat is net zolang houdbaar als het originele stuk fruit waar het vandaan komt. Als je bijv. een sinaasappel niet langer dan 7 dagen in de koelkast kan beweren, zou dat ook moeten gelden voor de sap daarvan. Het is niet alsof jij enige conserveringsmiddelen aan toevoegt tijdens het persen. Ik zie ook niet waarom het dan een totale andere eigenschappen en karakter aanneemt wanneer het vloeibaar wordt. Het is toch altijd fruit. Het belangrijkste is dat je de machine eens in de paar dagen grondig schoonmaakt, om bacterie verzameling te voorkomen. Heb anders heel veel pret met je nieuwe speeltje ;) Groeten, AJ

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100