Hoe maak ik een bruisend drankje?

Bij een kamp voor kinderen van ongeveer
6 tot 10 is het thema toveren. Het leek ons leuk om de kinderen zelf een 'toverdrank' te laten maken. Wie weet er een recept voor een drinkbaar bruisend drankje? Uiteraard zonder alcohol.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bubbelwater + gekleurde limonade siroop.

Misschien kan je wat vinden op sites die over chemische spelletjes gaan: http://wetenschap_online.tripod.com/spelen_met_chemie/index.html Of is dit wat: In de proevenwaaier zijn tien spetterende proeven met het thema water gebundeld. Kinderen kunnen zelf thuis aan de slag met de proeven in deze waaier én dus met chemie. Voor deze proeven zijn huis-, tuin- en keukenmaterialen nodig. http://www.c3.nl/projecten-en-materialen/vraag-materiaal-aan/aanvraag-formulier/proevenwaaier Ik heb gegoogled op 'spelen met chemie' .

Kan me nog herinneren dat ik een zogenaamde spoetnik te drinken maakte. Ik was een jaar of zeven en genoot van dit bizarre drankje Gazeuse (toen Exota, nu bijv. 7-Up) koffiemelk suiker Schep een theelepel suiker in een hoog glas. Doe daar ca. 4 theelepels koffiemelk bij en roer dit door elkaar. Vul het glas met gazeuse. Er vormt zich een hele dikke laag zoete schuim die over het glas stroomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100