Wat is er aan de hand met frisdranken (cola) dat over de houdbaarheidsdatum is?

Ik vind het altijd apart dat er een houdbaarheidsdatum op frisdranken staat en dat ze ook niet lang houdbaar zijn. Wat is er dan mis mee als die datum is geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de frisdrank is niets mis, maar als je het niet weggooit missen de fabrieken hun omzet.

De prik gaat er wat vanaf, dus smaakt het wat anders dan normaal, maar het kan geen kwaad verder

Ik denk dat de prik dan 'minder' is, en de smaak dus niet orgineel is(?).

Als het ongeopend is mist het niks en er moet op elk product zowiezo een datum staan van de wet vandaar en normaal gesproken staat er op frisdrank half tot 1 jaar heb eerder gehad dat toen ik in supermarkt werkte er frisdrank over datum ging ma toen mochte werknemers het op make van de manager dus is zowiezo niet schadelijk

Ik zal je eens iets vertellen. Ik kom wel eens in de Albert Heijn XL en daar zijn op de frisafdeling rekken 4meter hoog tegen de wand aangeschroefd. Daar staan flessen fanta op, en je weet fanta is normaal mooi geel van kleur, maar die fanta staat er al zo lang als ik er kom en de kleur is alles behalve geel. Dus ik denk niet dat alleen daar de prik een beetje van af is! Sorry Meneer Heijn.:P

Eigenlijk gaat de frisdrank bijna nooit over de datum, maar dat is alleen wanneer de fles nog niet open is gemaakt. Dan heeft het koolzuur nog geen kans gehad om te ontsnappen.

Ik bestrijd het laatste antwoord. Als het een frisdrank is waarin vruchtensappen verwerkt zijn, kunnen deze wel degelijk bederven. Heldere frisdranken verliezen meestal de "prik" of het koolzuurgas als je ze te lang bewaart en dan zijn ze gewoon niet zo lekker meer. Ongezond zijn deze laatste niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100