Vanaf welke leeftijd is alcohol niet meer schadelijk ?

Weet jij het antwoord?

/2500

geen. Alcohol is en blijft altijd schadelijk.

Alchohol blijft altijd schadelijk het is eigenlijk een vergif voor ons lichaam

Alcohol IS en BLIJFT altijd schadelijk. Ongeacht je leeftijd !!!

Alcohol is in feite een gif en zal daarom altijd schadelijk blijven. Maar in de jeugd (tot 21 jaar) leren jongeren nog veel waardoor drinken gevaarlijker is omdat het het groeien van de hersenen tegengaat.

Alcohol is puur gif voor je lichaam en is dus altijd schadelijk hoe oud je ook word.

Vanaf de leeftijd dat je sterft ;) Nee, serieus: alcohol is en blijft een schadelijke stof, op eender welke leeftijd. Net zoals alle stoffen die je binnenkrijgt schadelijk kunnen zijn, vanaf een bepaalde hoeveelheid (afhankelijk van de stof en je eigen kwetsbaarheid ervoor). Alcohol met mate zal geen onoverkomelijke schade berokkenen, maar trop is teveel, op eender welke leeftijd dus.

op de dag, of na je sterfdatum. dan kan iemand in principe op sterk water (alcohol oplossing 70%) en heeft het soms zelfs gunstige effecten. voor die tijd heeft je lever veel werk om het gif uit je lijf te halen.

Bronnen:
http://www.maagdarmlever.nl/content/lever/...

Je hersenen ontwikkelen zich nog tot je dertigste. Vooral het stuk net achter je voorhoofd (frontale lobben) ontwikkelt zich nog lang en langzaam door en dat is nu juist het stuk waarmee je leert betere afwegingen te maken maar ook goed kunt plannen. Het is al met al zo ongeveer het beste stuk gereedschap wat een mens heeft en dronkenschappen brengen dat precisie-instrument grote schade toe. Wees dus voorzichtig met alcohol, zeker voor je twintigste.

Alcohol is echt slecht voor je zolang je in ontwikkeling bent, pakweg tot een jaar of 18 - 20. Het kan beschadiging in je hersencellen geven, omdat dat allemaal nog aan het ontwikkelen is. Als je volwassen bent, kun je er lichamelijk wat beter tegen maar het blijft iets wat door het lichaam afgebroken moet worden.

Vanaf elke leeftijd blijft het schadelijk, maar na je 22ste is alcohol minder effectief op de groei van je hersencellen. Blijf je daarna drinken, dan blijven je hersencellen zich afbreken.

de wet schrijft de leefttijd 16 voor maar als je alcohol dinkt is het natuurlijk altijd slecht voor je.

De wettelijke leeftijdgrens van 16 jaar voor alcoholverstrekking is gebaseerd op gezondheidsrisico’s van alcoholgebruik voor jongeren. Kinderen en jongeren onder de 16 jaar zijn extra gevoelig voor alcohol, omdat hun lichaam nog volop in ontwikkeling is. Alcoholgebruik op jonge leeftijd tast de ontwikkeling van de hersenen aan, is schadelijk voor diverse organen, geeft een extra groot risico op acute alcoholvergiftigingen en vergroot de kans op verslaving op latere leeftijd. Maar het blijft natuurlijk ook schadelijk als je ouder bent dan 16 jaar, vooral voor de lever.

Bij overmatig gebruik is en blijft alcohol schadelijk ongeacht je leeftijd. Het is 'gif' voor je lever en deze moet het weer zien af te breken.

Alcohol op zich is niet schadelijk en een kleine hoeveelheid zelfs goed voor je. Natuurlijk uitgaande dat je uit de groei bent (rond je 25ste) kan het helemaal geen kwaad 1 alcoholische consumptie per dag te nuttigen (en 1 consumptie is niet 1 kratje bier of 1 fles wodka)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100