als je (jonge) jenever bestelt komt de ober met glas en fles naar je tafel en schenkt het glaasje tot de rand vol.Waarom is dat alleen bij deze drank?

Normaal gesproken wordt in een horecagelegenheid de (sterke)drank die je bestelt in een glas naar je plaats gebracht.(cognac,whisk(e)y etc.) Bij (jonge) jenever heeft echter bovenstaand "ritueel"plaats. Waarom is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken is niet zo vanzelfsprekend in de horeca. Jenever maar ook wiskhy, congac wordt aan tafel ingeschonken om je te laten zien van welk merk of producent het is ! Daar zijn honderden verschillende van . Kijk bestel je grand marnier dan weet iedereen wat dat is want dat is de enige in zijn soort die die naam draagt

Jeneverglazen moeten traditioneel tot aan de rand afgevuld worden. Er worden/werden ook wel tuitjes geleverd om op de fles te zetten om een dunnere straal te krijgen. Het is niet erg handig om met een tot aan de rand gevuld glas te gaan lopen, dus vandaar. Ik ga er vanuit dat deze regel door de zuinigheid van Nederlanders in zwang is gekomen. Doordat een jeneverglas een vast volume heeft weet je precies wat je krijgt bij een vol glas.

jonge jenever hoor je bij de eerste slok op te slobberen. dat kan alleen als het glas gevuld is tot aan de rand maar dat is weer moeilijk lopen voor de ober. dus....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100