Heeft iemand ervaring met het malen van koffiebonen zonder koffiemolen of koffiemaler? Kan dit überhaupt? En als het kan, waarmee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat kan prima. het kost je alleen iets meer moeite. om te beginnen kan je een pepermolen pakken als je die hebt. wel eerst goed schoonmaken natuurlijk, maar koffiebonen passen in de meeste pepermolens prima en er komt prima gemalen koffie uit. het kost je alleen wel wat inspanning, dat zul je wel merken... verder kan je ook een vijzel nemen, dat is een stevige kom met een stamper, waarmee je de bonen ook prima fijn kan stampen.

je kan ze ook in de blender of de snijkom van de staafmixer doen. Niet te veel tegelijk als je de staafmixer gebruikt.

Het malen kan wel, bijv met een zo'n zoutmolen MAAR als je van plan was erna koffie mee te maken..... Wij hadden ooit zo'n leuke ouderwetse koffiemolen die je met de hand kon laten malen, leek me zo leuk om daar bonen mee te malen en koffie van te zetten. Wat eruit kwam ZAG er net zo uit als gemalen koffie uit een pak maar het smaakte helemaal niet naar koffie. Achteraf bedacht ik me dat hij waarschijnlijk heel bot was en dat het poeder toch veel grover was en dan zet je er GEEN drinkbare koffie mee. Je hebt niet voor niets snelfiltermaling in de supermarkt, er is blijkbaar gemalen en gemalen. Dus het antwoord is: malen, ja dat kan, drinkbare koffie: dat is dus de vraag

Je kan de bonen in een theedoek doen en dan de bonen tot poeder slaan met een hamer. Zelf gebruik ik toch liever een molen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100