Ik heb biertjes ( Grolsch ) gevonden uit 2006 . Zijn ze nog drinkbaar ?

Een ouwe krat met bier in een kast. Ik ben aan het verhuizen en dit was een aangename verrassing . Maar bederft het bier ?

Toegevoegd na 1 dag:
Nou het smaakte heerlijk . Omdat ik het koel en donker had bewaard , was het bier niet troebel geworden. Ook heb ik gelezen dat Grolsch het bier niet pasteuriseerd. Dus misschien is daardoor de smaak beter geworden. ( Levend gist heeft nog even doorgewerkt ) .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Pilsners als Grolsch zijn niet langer dan zo'n negen maanden te bewaren. Maar als het toch wilt proberen, kun je een biertje, sorry, Grolsch, uitschenken in een glas. Als het gewoon normaal schuimt en niet schift en Grolsch-helder is, is het tijd om te proeven. Als het ook smaakt als Grolsch is het waarschijnlijk nog gewoon goed, maar ik betwijfel het ten zeerste. Schuif de schuld niet naar mij toe als na consumptie blijkt dat er toch iets niet goed was... De houdbaarheid van bier hangt ook sterk af van de temperatuur in die kast en of er ook licht bij kan komen. Licht is sowieso funest voor bier (de flesjes zijn niet voor niets donkerbruin of -groen). Bier (en ook Grolsch is bier, wat de reclame ook beweert) bewaar je het beste op een koele, donkere plek. Zie ook de bron

Bronnen:
http://www.brouw-bier.nl/praktijk/bewaren.aspx

lijkt me sterk, maar als je dronken genoeg bent ;) maar serieus zou het niet proberen is zo dood als een pier lijkt me merk je wel als je er 1tje open maakt

Bier is een van die dingen die niet bederft. De smaak gaat achteruit als het ouder wordt. Daar gaat de houdbaarheid over. Maar een flesje bier is tot in den einde in principe veilig om te drinken. Toegevoegd na 4 minuten: http://www.goeievraag.nl/vraag/verstandig-bier-drinken-maand-datum.1183

Kan je dan nergens de houdbaarheidsdatum vinden? Maar in ieder geval, wij hadden in november bier dat nog van het WK was, en dat was niet goed meer... Dus ik weet vrijwel zeker dat bier uit 2006 niet goed meer is;)

Er zijn mensen die expres oud (over datum) bier opkopen via Marktplaats. Vrienden van me drinken het regelmatig met smaak, ik heb ze er nooit ziek van zien worden. Maar of dit ook voor pils geldt, weet ik niet. Ik kan me niet voorstellen dat je erg ziek van kan worden, hooguit last van je darmen.

Ik zou even naar de tht datum kijken vermoed dat die al lang en breed is verlopen. Ik zou dus geen risico nemen. Flesjes leeggooien en inleveren voor statiegeld. Blijft leuke verrassing maar dan in euro's.

Bier bederft niet. Het gaat op termijn een beetje naar port smaken.

Ik heb ook wel eens bier uit een flesje gedronken dat meer dan 1 jaar overtijd was. Vond de smaak wat minder geworden, maar verder was hij prima te drinken. In principe kan bier niet bederven, dus kun je hem ook na 4 jaar nog drinken. En als de smaak er dan helemaal af is, kun je de flesjes alsnog weg doen.

Ik zou het niet meer drinken veel te oud. Waarschijnlijk nog wel drinkbaar, maar niet meer erg lekker. Een vers biertje ( 3 maanden ) is toch het lekkerst, en zeker Grolsch.

Waarom heeft iedereen het hier over 'bier'? Er zit nogal wat verschil in. Pils bederft in principe niet, ik heb ook wel eens pils gedronken dat 4 jaar over datum was, het kan alleen een beetje apart smaken. Bij ander bier, bijvoorbeeld een tripel, rijpt het bier en gaat het inderdaad meer naar port smaken.

Grolsch is zelfs lekkerder als het een beetje over de datum is. Vijf jaar is wel veel, maar je kunt het gewoon drinken.

Het alcoholpercentage van bier is dermate laag, dat het bier niet eeuwig te bewaren is. De fabrikant zet niet voor niet een uiterste goubaarheidsdatun op het flesje.

heb pas een blik witte bonen in tomatensaus geopend uit 2001, prima te eten! Heb ook al een biertje gedronken die een x aantal jaar over datum was, smaakte eerlijk gezegd toch wel behoorlijk alcoholisch als het waren een kanonnetje, dus was wel prima binnen te houden.. Ik zou zeggen proef en gij zult weten.

nee bier blijft maar 1jaar goed maximaal maar als je het probeert mag ik een deel van je erfenis hahaha geintje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100