Waarom heeft Buckler nooit een comback gemaakt?

Na de doods-steek van Youp heeft Buckler nooit een comback gemaakt. Vreemd daar er nog steeds alcoholvrij bier bestaat.

Toegevoegd na 26 seconden:
+e bij com(e)back

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is wel overwogen in 2006 en volgens mij is het in het buitenland ook wel gedaan en gelukt. Ik kan er alleen geen bewijs voor vinden op het internet. Toegevoegd na 5 minuten: Toevoeging: Buckler Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Buckler is de merknaam van een alcoholvrij bier gebrouwen door Heineken. Buckler is niet meer verkrijgbaar op de Nederlandse markt, maar nog wel in vele andere landen, waaronder Frankrijk en Spanje.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Buckler
http://www.missethoreca.nl/1029191/cafenie...

Een merknaam die éénmaal om zeep is geholpen is niet meer te redden. Dat is trekken aan een dood paard. Dus dat daar geen pogingen toe zijn ondernomen is niet vreemd.

Ik denk dat de merknaam van een groter bedrijf was en ze daar dachten, ach nu noemen we het alcoholvrij bier zo....en daarna maakte het vast voor de omzet niet uit.

Heineken (daar kwam Buckler vandaan) heeft nog een smaakverbetering doorgevoerd om het merk te redden. Dat hielp niet. Bij Heineken weten ze wel wat van marketing, dus als het had gekund, denk ik dat ze een comeback echt wel geprobeerd hadden. Maar het negatieve imago is zo krachtig neergezet; daar kun je met positieve reclame nooit meer tegenop. Dan kun je beter een ander merk in de markt zetten (Amstel Malt bijvoorbeeld). Buckler is trouwens nog wel verkrijgbaar in andere landen, zoals Frankrijk, Spanje en Rusland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100