Mag iemand met diabetes honing gebruiken?

ik heb hier flessen aloë/granaatappeldrank, gezoet met honing
die wil ik aan iemand die suikerziekte heeft schenken,mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe is het niet meer zo, dat een diabetespatiënt geen suiker mag eten. Ze moeten zich wel houden aan een verantwoord regelmatig voedingspartoon. En natuurlijk is het net als voor iedereen niet goed om veel suiker in eens te nemen. Honing mag die persoon hebben. Net als de granaatappel (ook suiker) Maar in dit product zit wel erg veel suiker waarschijnlijk, waardoor het bloedsuiker gehalte wel zal verhogen. Persoonlijk zou ik een ander cadeau geven.

als je diabeet bent, mag je ook best een gebakje eten, je moet alleen opletten wat je verder eet die dag. een glaasje drinken kan geen kwaad. het word pas gevaarlijk als die het hele pak gaat drinken. i ken iemand die diabeet is, en gebruikt in de thee, honing dus het zalwel mogen.

Honing lijkt misschien een gezond of veilig alternatief, maar de samenstelling van honing is precies die van suiker: beide bestaan uit de disacharide van fructose en glucose en zullen daarom dezelfde effecten hebben op de bloedsuikerspiegel. Ik denk dat het verstandig is iets anders mee te brengen.

Bronnen:
www.kernkracht.org/diabetes.htm

Als uitgangspunt hanteer ik altijd dat alle suiker door insuline verwerkt moet worden en dat proces is bij diabetici nu eenmaal verstoord of werkt helemaal niet zonder spuiten. Officieel mag suiker maar ik vind dat diabetici die suiker (honing=suiker) innemen de kat op het spek binden. Liever niet.

Honing bestaat gewoon uit suiker. Voornamelijk uit monosachariden (eenvoudige suiker), glucose en fructose. De kristalsuiker die je in een pot hebt (sacharose) is een disacharide (tweevoudige suiker), die bestaat uit een component glucose en een component fructose. Het belangrijkste: het menselijk lichaam zal dit allemaal een (suiker)biet wezen. Het zet al die suikers, voor zover ze nog geen glucose zijn, om in glucose. En op die glucose reageert het lichaam met de productie van insuline. Het is óf de insulineproductie óf de gevoeligheid van lichaamscellen voor insuline waar het fout gaat bij diabetespatienten. En daarvoor maakt het niet uit of de bloedsuikerspiegel is verhoogd door honing of door kristalsuiker.

Het is een fabeltje dat mensen met diabetes geen suiker mogen. Ons voedsel wordt door het lichaam omgezet in onder meer glucose (suiker) wat vervolgens aan het bloed wordt afgegeven. Dus ook een droog biscuitje of een aardappel wordt deels omgezet in suiker. Het is daarom niet nodig om suikervrije producten te kopen. Iemand met diabetes mag wel suiker, maar met mate. De persoon kan dan zelf uitmaken waar hij de suiker uit haalt. Toegevoegd na 3 minuten: Het gaat dus vooral om de hoeveelheid koolhydraten die de persoon met diabetes per dag tot zich neemt. Koolhydraten worden nl. in het lichaam omgezet in suikers. En ook honing is, net als gewone suiker, een koolhydraat.

Bronnen:
http://www.diabetesfonds.nl/artikel/fabels...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100