Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen over Eten & Drinken. Specifieke vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de subcategorieën.

Nieuwste vragen

Wat hebben in amerika ontbijtgranen volgens sommigen met kinderen te maken (kidscereal ipv cereal)?

Als ik youtube filmpjes ed bekijk maar ook op het internet, dan hebben ze het soms over ontbijtgranen (cereal/cornflakes) maar vrij vaak noemen ze dit kidscereal. waar slaat dit op. kan iemand mij uitleggen waarom in de Amerikaanse cultuur men ontbijtgranen (cereal/cornflakes) vaak een kinderproduct noemt. ontbijtgranen zijn toch gewoon een normaal voedingsproduct en niet gebonden aan leeftijd, waarom komt deze associatie in Amerika toch vrij vaak voor. bv op youtube wanneer het onderwerp onbijtgranen/cereal valt dan spreekt de helft van "kidscereal" in plaats van cereal/cornflakes. ik snap niet helemaal hoe dit komt of waarom.

Waarom is schapenkeutelkaas verboden?

De Tesselse Groene was een Nederlandse schapenkaas die tussen de 15de en 20ste eeuw werd geproduceerd op onder andere Texel. Een aftreksel van verse schapenkeutels werd aan de schapenmelk toegevoegd. Dat zorgde voor een karakteristieke, scherpe kaassmaak die deed denken aan die van Parmezaanse kaas.
Tussen de 15de en 20ste eeuw werden er tienduizenden van deze kaasjes geëxporteerd naar landen binnen Europa.

In de jaren 30 werd de bereiding door de Keuringsdienst van Waren verboden. Waarom?
In schapenkeutels kunnen natuurlijk schadelijke bacteriën, virussen en parasieten zitten. Maar deze kunnen niet overleven in kaas. Kaas bevat weinig water en veel zout en zuur waardoor het een ongunstige omgeving is voor de meeste micro-organismen. Als mensen echt ziek waren geworden, was het vroeger niet zo’n succes geweest.

SimonV
2 jaar geleden
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing