Bestaan er nederlandse sci-fi films?

Ik vroeg me dit af omdat ik eigenlijk in nederland nog nooit gehoord heb van films die lijken op star trek, the avengers of lord of the rings in enig opzicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Atlantis (2008) http://www.moviemeter.nl/film/48730 Blokkade (1934) http://www.moviemeter.nl/film/25030 Quantum Zeno (2012) http://www.moviemeter.nl/film/89640 Terrestrials (2010) http://www.moviemeter.nl/film/74762 Dit is alles waar Moviemeter mee komt als je zoekt op Nederlandse Sci-fi. Er zijn natuurlijk wel wat bekende Nederlandse regisseurs die sci-fi's hebben geregisseerd, zoals Paul Verhoeven

Eén kan ik er vinden, met een "verrassende" titel: Science Fiction. Een Nederlands-Belgisch-Duitse film uit 2002 van Danny Deprez, gebaseerd op een verhaal van Jean-Claude van Rijckeghem en Chris Craps. Andreas en zijn buurmeisje Vero denken dat de ouders van Andreas buitenaardse wezens zijn. Want waarom dragen de twee constant zonnebrillen, en waarom ziet de keukentafel er uit als een vliegende schotel? Andreas gaat met zijn vrienden op onderzoek uit en ze lijken het spoor van het buitenaardse bestaan te ontdekken. Met Wendy van Dijk en Liesbeth Kamerling.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Science_Ficti...

Buiten de paar grotere producties wordt er veel zelf gemaakt. Er zijn wel een aantal onafhankelijke filmprojecten op het gebied van SF, zo is er het afstudeerproject 'Gliese 581' dat nog wat crowdfunding nodig heeft (voel je geroepen!). Ook is er de leuke gecrowdsourcete film 'Tears of Steel' van de Blender Foundation (een open source 3d creation pakket. Rond StarTrek is er een hele enthousiaste filmclub die zijn eigen fanfilms maakt: The Dark Armada (zie filmpjes op YouTube). Geen van allen films die je in de theaters tegen zult komen, maar wel de moeite waard.

Bronnen:
http://www.darkarmada.nl/
http://www.gliese-581.com/
http://www.youtube.com/watch?v=R6MlUcmOul8...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100