Hoe heet de SF-film over het geheime hypnose pistool?

Halverwege de jaren tachtig zag ik een film - vermoedelijk van eind jaren zeventig - over een geheim "lichtpistool". Het was een experimenteel op fotonen werkend pistool, die de persoon die in de straal keek als het ware kon hypnotiseren. In de lichtstraal zaten een soort patronen / vormen waardoor de slachtoffers een blackout kregen. Zo werd een van de goede wakker in een fontein na een auto achtervolging van de slechte. Hij keek uiteindelijk eventjes opzij om te zien of de schurk er nog was (en dat was hij er toen dus nog).

Ik heb vaker proberen te zoeken op internet waaronder op IMDB.com , maar zonder succes. De stijl van de film doet me erg denken aan They Live! , de film met de zonnenbrillen die de echte mensen kunnen onderscheiden van de reptielachtige.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wellicht deze: Looker uit 1981 Dit gaat over o.a. de Looker Gun, dit ding werkt op licht en zorgt voor een hypnotische staat. Behalve als je een idoot grote zonnebril op je kop hebt ;) Op dit videotje op 1minuut 7secconden zie je de Looker Gun: http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3767927065/ Hier de IMDB pagina: http://www.imdb.com/title/tt0082677/ En hier wat meer beschrijving over de film en het ding: http://homemadefireworks.blogspot.com/2004_09_01_archive.html Toegevoegd na 7 minuten: Op het youtube filmpje op 22 seconden zie je een lichtpatroon veroorzaakt door de looker. Meestal zie je alleen een soort lichtflitsen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=7J8LYi16QIQ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100