Waarom zijn LED-lampen zo duur?

Ze gaan natuurlijk langer mee, maar het is nogal een investering!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zit gecompliceerde elektronica in een LED-lamp. En de vraag is nog niet zodanig, dat ze en-masse worden geproduceerd, dus de prijzen zakken (nog) niet. De Consumentenbond vindt het te vroeg om ze te kopen. Ze geven te weinig licht voor teveel geld. Daar zal ooit wel verandering inkomen.

Een ledlamp gebruikt veel minder energie maar gaan ook 30 á 40 x langer mee dus als je dan naar de prijs kijkt zijn ze helemaal niet duur, hij verdient zichzelf terug. Verschil Gloeilamp Spaarlamp Ledlamp De meeste gebruikte lampen zijn de lampen met gloeilampprincipe waaronder ook de halogeenlamp valt, de spaarlamp en de ledlamp. Een gloeilamp of halogeenlamp heeft een gloeidraad die doordat er stroom doorheen gaat, gaat gloeien. Een gloeilamp gaat ongeveer 1000 branduren mee ze zetten vijf a tien procent van de energie om in licht. Het zijn dus eigenlijk kacheltjes die licht geven. Spaarlampen en tl-lampen zijn fluorescentielampen. Het zijn holle buisjes waarin een gas zit. Dit gas gaat branden op het moment dat er stroom op komt te staan. Goede spaarlampen gaan minimaal 8000 uur mee. Een spaarlamp verbruikt voor dezelfde hoeveelheid licht als een gloeilamp 80% minder energie. Daarnaast gaat een spaarlamp acht a tien keer langer mee dan een gloeilamp. Led staat in het engels voor Light Emitting Diode. Het is een halfgeleider waar wanneer stroom door heen gaat licht uit komt. 1 led geeft niet zo heel veel licht daarom zitten in de meeste ledlampen meerdere led. De huidige ledlampen kunnen gloeilampen tot ongeveer 60 watt vervangen een ledlamp is ongeveer 85% zuiniger dan een gloeilamp. Ledlampen kunnen 30 tot 40 keer langer meegaan dan een gloeilamp. Toegevoegd na 1 uur: Dus als antwoord de ledlamp is nu nog duur door te weing verkoop in aantallen, de ontwikkelingskosten zijn er nog niet uit.

Bronnen:
http://www.ledlampensite.nl/

nieuwe dingen zijn altijd duurder. gsm's waren ooit ook duur.

Dat komt omdat er veel ontwikkelingstijd en geld in zit. Bovendien is de fabricage nog duur, omdat het nog niet een super massaproduct is. Dus zowel het ontwikkelen als de fabrieken kosten veel geld. Dat geld zie je terug in de verkoopprijs.

Kijk eens op Ceelite.com. Misschien een alternatief?

Het is juist doordat ze langer mee gaan, dat ze de prijs in de buurt laten van de oude gloeilamp. Het lijkt een heel bedrag, maar is op lange termijn een rendabele investering. De marktwaarde (prijs) van een nieuw product wordt altijd eerst gelijk gelegd aan hand van gelijkwaardige producten die hetzelfde bieden. : Opwekken van licht, voor een bepaalde tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100