Mijn foto is scherp de tekst die erop staat niet kan dat doormiddel van Photoshop?

Hallo, op de foto staat een tekst die ik graag scherper wil krijgen of meer naar voren wil halen is dit überhaupt haalbaar door middel van Photoshop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het handmatig met Photoshop doen door pixels toe te voegen aan elke letter. Of op deze manier: https://www.youtube.com/watch?v=jDemf1yMHQA Of je kunt eerst de tekst verwijderen met Photo Stamp Remover. De achtergrond blijft dan redelijk intact. Daarna de tekst er opnieuw overheen zetten.

Bronnen:
https://www.softorbits.com/watermark-remover/

Photoshop is zó goed als je eigen bedrevenheid. Er zijn verschillende methoden om te verscherpen (wat dan ook). Het meest voor de hand liggend is de tekst in een kadertje selecteren en verscherpen met FILTER - VERSCHERPEN - OK. Dit verscherpen werkt echter alleen op een verhoging van het contrast en wordt er vaak niet mooier op. Het beste is om het lettertype te benaderen en de tekst opnieuw in te tikken (is dus een nieuwe tekstlaag). De oude tekst kan je er dan gewoon onder uit gummen met een hard gummetje. Als je de nieuwe tekstlaag verenigt met een nieuwe lege laag kan je hem op alle manieren bewerken. Misschien moet hij een beetje vervormd worden om beter in het beeld te passen (je kijkt er eventueel een beetje schuin tegen aan). Misschien moet je ook een heel klein beetje vervagen (enkele puntjes Gaussiaans vervagen) om de tekst beter in de juiste (on)scherpte in zijn omgeving weer te geven. Haarscherp op de achtergrond is n.l. ook erg onnatuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100