Vinden katten bleekwater/chloor lekker ruiken of juis vies?

Zodra ik de fles bleek open maak en ergens in huis iets daarmee schoon maak heb ik de hele tijd onze poes om mij heen hangen.

Gisteren wat chloor gemorst onder de toiletpot. Meteen de poes erbij. En op die plaats liggen.

Nu zag ik hier een vraag van 6 jaar geleden. Waarbij iemand vraagt waarom haar katten er zo dol op zijn. Maar daar komt geen echt antwoord op. Behalve iemand die zegt dat de kat het juist vies vind. http://www.startpagina.nl/v/huisdieren/vraag/100101/katten-gek-gloor

Mijn poes reageert ook zo op chloor als op kattenkruid. Dus is het nu vies of lekker.

Ik geef haar geen kans om het op te likken. Maar het is wel opvallend. Bij andere schoonmaakmiddelen haalt ze haar neus op en probeert ze uit de buurt te blijven of het "te begraven" Bij chloor is het knorren en knuffelen.

Toegevoegd na 2 minuten:
Hier een foto van de poes onder de toiletpot.
https://www.dropbox.com/s/83y3x9aivqjk42m/20170307_083901.jpg?dl=0

Toegevoegd na 5 minuten:
En dit was een tijdje geleden, nadat ik de pot vanbinnen had schoongemaakt met bleek.
https://www.dropbox.com/s/q0j3ghfg4tc22w2/20170212_202848.jpg?dl=0

Weet jij het antwoord?

/2500

Katten vinden chloor heerlijk ruiken, vandaar dat je ondanks de tere neusjes de kattenbak wel met bleekmiddel mag reinigen. Toegevoegd na 2 minuten: Katten uit je tuin houden | katten overlast - HuishoudPlaza www.huishoudplaza.nl › Tips › Huisdieren 8 jan. 2007 - Katten uit je tuin houden | tips voor als je overlast hebt van katten van buren in je tuin. ... Gebruik nooit chloor met het schoonmaken.Katten vinden dit namelijk erg lekker..En komen dan er juist graag poepen en plassen.Katten ... Toegevoegd na 3 minuten: Doet de kat het vaak buiten de bak? doe een scheutje bleek middel in de katten bak...katten zijn erg geneigd om over de bleeklucht heen te plassen. vandaar dat ze soms ook over schoon was goed plassen of over andere schoonmaak middelen! Toegevoegd na 12 minuten: Hieronder een antwoord van kattengedragsceskundige Elles Nijssen op de vraag "Waarom zijn mijn katten gek op gloor": k heb de vraag waarom katten zo van chloor kunnen houden ook eens proberen uit te zoeken en heb er in de vakliteratuur en ook bij collega´s helaas geen verklaring voor kunnen vinden. In elk geval is het zaak ervoor te zorgen dat je katten niet in het chloorsop gaan rollen. Chloor is giftig, en als ze zich vervolgens wassen krijgen ze het binnen. Wat de badkamer betreft: dat je katten daar graag in willen kan verschillende redenen (tegelijk) hebben, zoals - De katten willen er graag achtergebleven douchewater drinken. Voor twee katten heb je minstens drie waterbakken nodig, in verschillende kamers. Veel katten hebben maar 1 waterbak, en die staat vaak bij het etensbakje en/of de kattenbak. Dat zijn nu precies de plaatsen waar katten liever niet drinken - De katten willen met water spelen. Veel katten vinden dat leuk. - De badkamer hoort bij hun territorium (daar kun je gerust van uitgaan), en voor katten is het frustrerend om niet continu zelf te kunnen bepalen waar ze zich in hun territorium bevinden. Katten hechten sowieso veel waarde aan zelf controle hebben over hun doen en laten.(bron)

Bronnen:
http://www.startpagina.nl/v/huisdieren/vra...
https://omaweetraad.nl/diversen/katten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100