Gaan katten dood als het baasje overlijdt?

Onze kat gedraagt zich heel apart sinds het overlijden van een van mijn familie leden die in mijn ogen echt het baasje was. Ze staart sip voor zich uit, wil in alle kamers kijken en vervolgens weer weg lopen, miauwt heel veel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gelukkig meestal niet,maar er kunnen wel ernstige gedragsveranderingen optreden: Welke emoties de kat echt voelt is niet na te gaan. Alleen de gedragsveranderingen zijn meetbaar. Wat wel bekend is dat katten zich bewust zijn dat het maatje mist in zijn omgeving. En dat maakt diepe indruk op hem. De kat rouwt voornamelijk als gevolg van de plotselinge afwezigheid, anders gezegd: er is geen verschil met bijvoorbeeld het verlies van een baasje die door echtscheiding niet meer in het huis woont. Of een kind dat het huis uit is gegaan. In al deze gevallen vertoont de kat dezelfde gedragsveranderingen als bij een verlies door een overleden maatje. Het gaat om het gat wat achterblijft, of een bepaalde regelmaat van iets bijvoorbeeld de knuffel wanneer de zoon van school thuis kwam. Een kat kan ook zo reageren als het baasje langdurig weg is, bijvoorbeeld een wereldreis of een lange ziekenhuisopname.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

Nee, katten gaan niet dood aan zoiets. Wel kan het zijn dat de kat het baasje, of soms meer de routine van het baasje, mist. Wat ook het geval kan zijn is dat je zélf wat sip en verdrietig bent. Een mens is genegen zijn eigen gevoelens ook op anderen te projecteren. Je houd de kat nu wat meer in de gaten en denkt wat vaker "Hij/zij zal wel wat sip zijn." Dan ziet 'ie er in jou ogen ook sip uit. Dat bevestigt en versterkt dan weer jouw gevoelens. Zo werkt dat nu eenmaal. Geef de kat wat extra aandacht. Dat is voor jullie beiden beter én, mocht er toch medisch wat aan de hand zijn, dan zul je daar op tijd naar handelen. Sterkte met jullie verlies.

Nee, Meestal niet, ze worden meestal opgevangen door het asiel of het wordt geerfd door een familie lid. gelukkig hebben de katten die opgevangen worden een goed leven. daar hoef je je geen zorgen om te maken. Ik hoop je genoeg informatie te geven! Toegevoegd na 1 minuut: Het kan natuurlijk wel dat de kat zijn baasje mist natuurlijk.

Ze gaan niet dood als het baasje overlijdt. Katten kunnen zich wel anders gedragen. Ze voelen ook de pijn dat er niemand meer is zoals hem of haar. Na een tijdje wordt het wel minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100