Hond of Kat in bed ongezond en onhygiënisch?

Ik las net in een forum nogal wat reacties en meningen op het houden van katten of honden in je bed.
Is dit nu echt zo ongezond?

Toegevoegd na 17 seconden:
http://www.nujij.nl/honden-en-katten-vaak-bij-baasje-in-bed.3699469.lynkx

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zal best, maar daartegenover staat dat een mens in je bed houden ook ongezond kan zijn.... en mensen met huisdieren worden volgens onderzoek ouder dan mensen zonder.... dus... laat je niet gek maken....

Hygiënisch is het niet echt te noemen, maar de gezelligheid en geborgenheid is beslist niet ongezond! Dieren dragen allerlei viezigheid met zich mee. Nou zijn katten veel schoner dan honden, maar toch. Als je een dier goed verzorgd en het beestje is gezond (geen wormen en andere parasieten) en je verschoont je bed wat vaker, kan het geen kwaad. Mits jij zelf niet allergisch bent natuurlijk.

Mijn ene kat ligt ook altijd op mijn bed maar eigelijk wil ik het niet want ik vind het niet hygienisch. Maar omdat ik een wasrek aan mn slaapkamerdeur heb hangen kan de deur niet dicht. Zodra iemand de woonkamerdeur open doet, glipt ie naar boven. Er liggen altijd veel haren op bed en wat zand dus ik vind het onhygienisch.

Ik vind het raar, hond of kat in bed en onbegrijpelijk. Maar als je niet allergisch bent, is het volgens mij niet veel ongezonder dan een heleboel andere dingen. Citaat: Er zijn twee redenen waarom uw hond niet op uw bed moet laten slapen: Gezondheid en Gedrag. Honden kunnen huidparasieten herbergen, zoals vlooien en teken. Ook kunnen ze wormen hebben, waarvan de segmenten in het beddengoed belanden. Veel eigenaars nemen dit risico voor lief. Gedragsproblemen: Hond en mens kunnen alleen prettig samen leven als de mens de baas is (= dominant). Honden die hier moeite mee hebben, dat ze lager in rang zijn dan hun menselijke roedelgenoten, overtuigt u van uw dominantie door ze niet toe te laten tot uw HOL, d.w.z. de slaapkamer. Het is zelfs beter dat de hond geen toegang krijgt tot de hele bovenverdieping. Elke hond heeft zijn eigen bed nodig, waar hij zich veilig en prettig voelt, en dat hij als zijn HOL beschouwd. Toegevoegd na 11 minuten: Lees ook: http://www.goeievraag.nl/vraag/vinden-mensen-onhygienisch-kat-bed.39338

Bronnen:
http://members.home.nl/hondenkapsalonbeau/...

tuurlijk is dat ongezond en onhygiënisch !!!

Honden zijn een van de smerigste dieren die er zijn ( ik heb er twee) Buiten snuffelen ze aan de plas van een andere hond, waardoor hun hele snuit stinkt, ze vreten aan dode rottende vogels waar de maden uit kruipen, ze rollen op hun rug door dode dieren of andere vuiligheid, ze vreten kattenstront op en als ze dan binnen komen mogen ze vrouwtje of de kinderen een kusje geven en s'avonds op bed springen. Wat katten allemaal buiten vreten vertel ik hier maar niet. Daar kunnen de honden amper tegen op. Maar ze zijn zo lief!! En ze liggen op bed zo heerlijk te slapen. Zo, nu eerst even mijn handen goed wassen!

ach ja t is allemaal niet zo gezond,maar dat zijn meer dingen niet.misschien kan je t compenseren door niet te roken,of te sporten of wat meer fruit te eten Toegevoegd na 1 minuut: want t is wel héél gezellig

Ik heb jaren lang 4 katten (tegelijk) op bed gehad. Jaren lang heb ik al die haren geaccepteerd. Jaren lang hebben mijn katten genoten van het slapen op bed, die beesten vinden het (denk ik dan) helemaal te gek. Volgehouden tot mijn eerste zwangerschap. Ik wilde absoluut niet dat mijn katten in de babykamer zouden komen dus heb de bovenverdieping dan ook gelijk verbannen. Ik vond 't wel zielig dat zij plaats moesten maken voor 'n kind. Het kindje stierf en 't duurde nog 3 jaar voor er 'n kindje geboren is die er gelukkig nog steeds is. Twee van de katten zijn nu helaas overleden maar de 2 die er nu nog zijn weten niet beter.. Ze komen gewoon niet meer boven. De haren, ik mis ze boven absoluut niet! Maar 'k heb er zelf nooit 'n probleem van gemaakt (ja, ik denk dat je daar gewoon 'n probleem van maakt) dat ze er lagen (aan 't voeteneinde). Katjes hadden 't prima naar hun zin en ik had warme voetjes :) Doe wat je niet laten kunt. Als je het toe laat geniet er dan lekker van! Al die jaren ben ik nooit ziek geweest hoor! En dat dat ene kindje is gestorven (in mijn buik) dat heeft niks te maken met mijn katten. Dat kan ik je wél vertellen (is onderzocht waar het kindje aan is overleden)

Mijn kat kroop ook wel eens bij mij in bed, ik zie weinig verschil tussen kat op schoot en kat op bed

Mijn katten slapen beide op het bed. Natuurlijk is dat niet superhygiënisch. De katten gebruiken bijvoorbeeld geen wc papier en lekker douchen doen ze ook niet. Blijven toch dieren die allerlei dingen bij zich dragen. Mijn katten komen trouwens niet/nauwelijks buiten (alleen op dakterras) dus ze eten geen rotzooi of rollen door dingen. Ik lig er letterlijk niet wakker van, maar de hond, die mag niet op het bed. Dat heeft trouwens niets met hygiëne te maken maar met het feit dat ik de hond niet boven wil. Anders zou die waarschijnlijk na wat slimme pogingen ook op het bed slapen. Dan moet manlief maar naar de logeerkamer, want daar is dan geen plek meer voor ;)

voor mijn psychische gezondheid is het belangrijk om met z'n zessen te slapen en wakker te worden. heerlijk even uitgebreid knuffelen voor het opstaan :) en hygiene? ik verschoon m'n bed regelmatig, en voor de rest denk ik dat een mens ook wat weerstand moet kweken.

Huisdieren hebben nou een maal ander bacterien en virussen bij zich dan wij mensen. Als je daar gevoelig voor bent kan dat best een probleem worden op het moment het dier bij je slaapt. Ikzelf reageer ontzettend allergisch op veel (parfumstoffen en wasmiddel-toevoegingen), maar op de kat in mijn bed niet..

Niet fris. Denk eens aan al dat kleine gespuist. Die microscopisch kleine kaakjes voorzien van miniscuul kleine en vlijmscherpe tandjes van die mini huftertjes die dat tere velletje van uw huisdier hebben doorboord en gaten hebben gereten in de flanken van uw lieverd, doordat ze bij hun baas in bed hebben gelegen.

Al doucht de mens dagelijks, wast zijn handen regelmatig tussendoor, poets zijn tanden: de menselijke bacteriën (en virussen) die over en weer gaan bij delen bed zijn heel veel talrijker en riskanter! Denk maar eens aan wat een mens (ook ongemerkt) zweet elke nacht, in de laken en ook matras alle sporen van sex in bed, en "waar de meeste bacteriën zetelen, is nog altijd gebied van ons poepgat"! En dan de altijd actieve huisstofmijt in bijna alle matrassen, menstruatie-lekkage. (de rest vieze vlekken die ook in matras dringen, bedenken jullie zelf maar LOL) En als je kinderen hebt die in de nacht bij je komen met "ik ben zo misselijk"je niet snel genoeg wakker wordt en je kind je helpt door dekbed weg te trekken, en met krachtig spuitende boog helft van het bed "decoreren"? Daarom ben ik van mening dat het ongezonder is om te leven "zonder de liefde van de hond of kat, wederzijds", dan dan het risico om via je kat of hond besmet met iets te raken ;) Wel belangrijk blijft dat je deze dieren worm en vlo-vrij houdt, maar dit spreekt voor zich lijkt me? Wat de honden betreft? Ja ook die kunnen enorme smeerlappen zijn! Katten ook, zeker na een te "haastige toiletgang" ;) Toch liggen ze hier de meeste nachten oergezellig bij me op bed, 2 kleinere hond meestal onder dekbed (heeft aparte oorzaak en zo geen gedragsproblemen meer) Soms liggen we paar uur met zo rond de 7 dieren op bed, ze voegen zich van nature wel :) Bed verschonen is hier wel meestal 2-3 x per week, maar ik mors zelf ook geregeld van alles aan drinken of soms eten vanuit bed :P Verhaal over rangorde van honden ben ik het niet mee eens! Behalve 3 eigen honden en 2 katten, zijn er hier door de vele jaren rond de 90 honden ook in opvang geweest! Behalve als ik merk dat 1 hond echt dominant is, dan mag deze NIET op bed, tenzij kort en op MIJN verzoek. Voor de rest dan in een mand of ligkussen naast het bed (als ze behalve dominant, ook nog angstig zijn) Rangorde bepaal JIJ via je stem of andere duidelijke gebaren en grenzen trekken. Als we allemaal de dierentaal goed of wat beter zouden verstaan, is kans op onrust en bonje in de roedel een unicum!

Ongezond en onhygienisch.

Dat valt wel mee. Honden &katten kunnen wel wat hebben.

Ik vind het ongezond ....beestjes horen in een mandje of op een dekentje !Ieder zijn eigen plaatsje ! Dolledolfie

Mijn zus had altijd haar katten op bed. Totdat ze een tekenbeet in haar bil had. Vervolgens is ze drie jaar ziekenhuis in, ziekenhuis uit gegaan. De ziekte van Lyme is pas in een heel laat stadium behandeld, waardoor ze daar nu nog last van ondervindt. Onze hond heeft hierdoor steevast een tekenband om haar hals (wij wonen in het bos) en het is een lieverd maar ze heeft net als ik haar eigen bed; een hondenbed! En zij is hierdoor niet ongelukkiger, misschien zelfs wel gelukkiger; dat ze haar bed met niemand hoeft te delen. Voorkomen is beter dan genezen. Dus voor mij geen kat of hond in bed.

Ongezond lijkt me niet, maar onhygiënisch denk ik wel al die haren in bed Bah!! Maar goed het zijn schatten van dieren, en tegenwoordig is zo veel ongezond! Dus gewoon doen.

nou, mijn hond(je) sunny, slaapt altijd bij mij en mn vriend. zij is een chihuahua en zeker wel schoon en zij doet geen vieze dingen als wat andere honden mischien wel doen. en onhygienisch zal t niet zo zijn want er is nog niemand gestorven aan een hond / kat in bed! groetjes

de haren zijn slecht als je die inademt...maar mijn lou slaapt toch wel altijd bij mij (profielfoto: ik en lou)

mijn kat plaste een paar keer in mijn bed toen mijn buren aan het verbouwen waren (stress), en toen was de maat vol... ik kocht een hangmat, en mijn kat was verkocht. ze slaapt daar aleen nog maar... al jaren, dus dat is ideaal!! na een ander matras, dekbed en kussens kopen heb ik nooit meer haren of plasjes in bed gezien gelukkig. dus in mijn ogen vind ik het nu heel wat frisser haha.

Als kind hadden we 2 poezen die soms ook wel is in mijn bed sliepen. Ik moet zeggen dat ik dat wel heel gezellig vond. Dit is even buiten de hygiëne of gezondheid. Nu doen we dat niet meer maar ik zou het niet als een probleem ervaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100