Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat onderzocht kan worden door de dierenarts?

Ik ben net bij de dierenarts geweest en zij heeft mijn kat (bijna 1 jaar) niet kunnen onderzoeken. Ze kon amper in de buurt komen. Zijn reismandje staat altijd in de kamer dus daar is hij aan gewend, hij verstopt zich er soms in. De reis naar de dierenarts is gaat ook altijd goed. Maar zodra we in de behandelkamer van de dierenarts komen begint hij met blazen en grommen.

Het liefst gebruik ik geen verdovende middelen bij hem. Wie heeft er een alternatief om ervoor te zorgen dat hij de volgende keer toch onderzocht kan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met zulke 'lastige' katten is het volgens mij toch een kwestie van óf met twee man goed vasthouden, óf drogeren. Tenzij je het met heel voorzichtig steeds een stukje verder gaan voor elkaar krijgt, of door er voor te zorgen dat zijn mandje een bekende geur heeft, hem wat snoepjes geven tijdens het onderzoek en proberen af te leiden, etc. Maar ik vermoed eigenlijk dat je dat soort dingen al hebt geprobeerd voor je hier een dergelijke vraag stelt. Soms is een licht rustgevend middel voldoende, anders is een roesje nodig. Één van mijn katten reageert heel goed als je 'm in z'n nekvel vastpakt, daar wordt hij duidelijk rustiger van. Een volwassen kat moet je natuurlijk nooit optillen aan alleen zijn nekvel, maar soms werkt het goed om het nekvel een beetje omhoog te tillen terwijl de kat gewoon op de tafel zit/ligt. De ene kat is daar gevoeliger voor dan de andere, maar het valt te proberen als je dat nog niet hebt gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100