Waarom valt mijn kat af?

Hallo,

Ik heb een witte maincoon van 1 jaar oud. Ze weegt 2,5 tot 3 kilo . voor een Miancoon is dit niet veel, ook al is ze niet al te groot. Maar ik kan haar ruggenwervels tellen en haar ribben ook ze begint echt mager te worden!

Nu is ze wel heel vaak krols en miauwt ze ook heel veel (ze is ook doof) kan ze hier zoveel van afvallen? ze heeft ook nog nooit een wormkuur gehad en ik heb haar dit gister gegeven. Maar zover ik weet krijgen katten daar een hele dikke buik van. (ze is een huiskat en mag alleen op het balkon)

ze eet wel maar ook niet super veel en verder is ze eigenlijk wel vrolijk en speelt ze veel.

Zijn dit symptomen van een ziekte? ik maak me best wel zorgen en zat te denken om een bloed onderzoek bij haar te laten afnemen. Als iemand hier toevallig de kosten van weet?

Ook haart ze heel erg.. maar neem aan dat dit komt door het seizoen.

Iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zou naar een andere dierenarts gaan waar je je wel goed bij voelt. Vraag eens rond naar de ervaringen van anderen. een bloedonderzoek lijkt me wel belangrijk. Verder, is ze snel moe en/of benauwd na het spelen? HCM (hartfalen) komt bij coons relatief vaak voor. En laat haar alsjeblieft zo snel mogelijk castreren, met een dove kat ga je toch niet fokken. De krolsheden putten haar enorm uit, en bovendien riskeer je suikerziekte, baarmoederontsteking, en mammatumoren op latere leeftijd. Toegevoegd na 2 minuten: Oh ja, als je toch bij de dierenarts bent, neem dan wat Hill's a/d voor haar mee, en wat reconvalescense support van Royal Canin. Hoogwaardig voer om haar wat vet op de botjes te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100