mag ik mijn kat af een toe een stukje zalm geven?

kan dat kwaad? en moet het dan rauw zijn of juist gebakken? ik heb het dan ook over maar 1 à 2 keer per jaar.(dierendag/verjaardag)

Ps. ze krijgt normaal altijd droogvoer

Toegevoegd na 5 dagen:
Bedankt voor de antwoorden,
ik heb nog één vraag: hoeveel gram kan ik dan het beste geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zalm kun je gewoon rauw voeren. Je hebt waarschijnlijk het verhaal gehoord of gelezen dat wilde zalm parasieten kan bevatten. Aangeraden werd om deze zalm minimaal tien dagen in te vriezen voordat je het rauw voert. Alle zalm die je in winkels koopt is trouwens al weken ingevroren geweest voordat het verkocht wordt. Je kunt je kat dus zonder probleem rauwe zalm geven. Van twee keer per jaar een stukje rauwe zalm, zal de kat zeker niets van krijgen. Toegevoegd na 9 minuten: Niet alle katten houden van rauwe zalm.. Sommige vinden rauwe palingfilet veel lekkerder. http://forum.fok.nl/topic/1955222?token=97a6c7c11e8e4eaef585c3a232dcf1c5&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES

Zalm [vis] is geen enkel probleem, vergeet alleen niet dat het inderdaad rauwe zalm moet zijn en niet gerookte. Deze is gezouten en dat is nu net niet goed voor een kat. Maar als je het hooguit 2 keer per jaar geeft, is het niet ernstig. Er zijn mensen die hun kat regelmatig een stukje/plakje kaas geven... Ook daar zit zeker zout in. Dus beter niet doen. Misschien kun je beter denken : wat zou mijn kat in de natuur zelf vangen... een gebraden kip of een verse [lopende/levende] kip? Onze hond heeft ooit in de keuken van een groot bord een gebraden kip gejat, mijn moeder niet blij, de hond wel en hij heeft het overleefd! Want daar gaat het natuurlijk om... de kippenbotten worden zacht door het bereiden op vuur en zijn dan een gevaar voor zowel kat als hond. Ook vis wordt zo uit het water vers gevangen en daar is je antwoord: geen probleem met rauw!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100