Hoe geef ik mijn cavia verkoeling in de zomer?

Ik weet dat cavia's niet van badderen houden maar ik vraag me af of het mogelijk is om haar verkoeling te geven aangezien het nu ongv. 30 graden is en ze het grootste deel van de dag voor pampers in haar hokje ligt. Heeft iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een koelelement met een handdoek erover in haar hok leggen. Dan kan je cavia zelf kiezen of ze erop of ernaast wil gaan liggen, of dat ze er geen behoefte aan heeft.

Zie tip van Erna: bevroren koelelement in een handdoek wikkelen en in het hok leggen' Andere tips: een natte handdoek over het hok leggen, dat onttrekt de warmte eronder. Scheelt al snel een graad of 2-3 regelmatig vers water geven, zodat het water licht verkoeld veel vochthoudend voer geven, als komkommer of bijv watermeloen ventilator langs de kooi laten waaien, zodat het de meeste warmte meetrekt de kooi op de koelste plaats in je huis (of garage) zetten (kelder, of een ruimte zo koel mogelijk de kooi 's nachts buiten zetten (als het droog blijft!) en pas naar binnen halen als het buiten warmer is als binnen. Zo hebben je cavia's een relatief koele nacht

Bronnen:
http://cavia.startpagina.nl/prikbord/12377...

Je zou het hok in een koudere omgeving kunnen leggen zoals bijvoorbeeld een kelder ofzo

Bij de dierenspeciaalzaal( of ff googlen) heb je kunststof schijven (Ice Pod) die in de vriezer kunnen, bevriezen en die kan je in het hok leggen, hier kunnen ze dan op of tegenaan liggen voor verkoeling. Deze heb ik ook voor onze konijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100