helpen antihistaminica bij katten?

Vorig jaar om deze tijd kreeg onze poes een kaalgelikte buik. De DA dacht aan (voedsel)allergie, we hebben maanden een duur dieet gegeven, en de kat kreeg prednison. Binnen 3 weken was de kat (van 4,2kg) aangekomen naar 7,5 kg. Maanden later was de prednison eindelijk uitgewerkt, en begon de kat weer op normaal gewicht te komen.
Toen we weer de oude voeding gingen geven kwam de kale buik niet terug. Nu is het weer maart, en begint haar buik weer kaal te worden. Het is dus een allergie voor iets buiten, bloeiend gras of zo. We willen nooit meer prednison, maar er schijnen ook antihistaminica voor katten te bestaan (soort hooikoortstabletten).

Wie heeft daar ervaring mee? Ik neem aan dat ik haar niet mijn eigen tabletten kan geven (omgerekend naar gewicht een 1/16e tablet per dag).

Toegevoegd na 16 uur:
Vanmorgen de dierenarts gebeld, ik begin met: mijn kat heeft weer een kale buik. Zij meteen: dan komt u toch een herhaalinjectie prednison halen. Vraag ik specifiek om antihistaminica, nee, die hebben we niet.
Ze gaat nu overleggen met de arts, dan word ik na mijn werk teruggebeld.

Toegevoegd na 6 dagen:
Vorige week vrijdag na overleg met de dierenarts zou ze Atopica krijgen. Is besteld, inmiddels zijn we een week verder, maar is nog steeds niet binnen. Dus al een week een zeurende kat (heel sneu) en nog niets verholpen. Hoop het voor het weekend wel te krijgen.
Zelf inmiddels ook hooikoorts: ik neem een tabletje van de drogist en ben er met een half uur vanaf. Dat gun ik mijn poes ook!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan inderdaad iets met pollen te maken hebben: •Antihistaminica; We gebruiken een combinatie van 2 antihistaminica: chlorpheniramine en hydroxyzine. doe het vooral niet op eigen houtje maar bespreek het met je dierenarts.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekdeventer.nl/gezels...

Een heel goed (maar ook duur) middel is Atopica. Dit is een smakelijke suspensie die je over haar voer kan doen en werkt heel goed bij hooikoorts bij de kat. Vraag er maar naar bij je dierenarts. Het zou wel beter zijn om eerst een bloedonderzoek te laten doen om te kijken of je kat idd allergisch is voor een bloeiend gewas. Als je kat nu al last heeft zou je er tijdelijk prednison tabletjes bij kunnen geven. Dan in een korte kuur, voor het onderdrukken van de jeuk die ze nu heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100