Is mijn kat verkouden ?

hij niest een beetje , heeft geen "snotneus" maar kwijlt zijn hele kussen nat .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen dat je kat niesziekte heeft. In dit geval zou het callicivirus een rol kunnen spelen. (Meerdere virussen kunnen niesziekte veroorzaken). Het callicivirus uit zich oa door pijnlijke zweertjes in de bek, en dit zou het kwijlen kunnen veroorzaken. Het lijkt me verstandig morgen even naar de dierenarts te gaan, want als je kat door de pijn niet meer wil eten ben je verder van huis.

als een kat niest, is dit altijd niesziekte, dus antibiotica is zeker nodig. leidraad volgens mijn arts : als kat meer dan 3 x per dag niest is het niesziekte

Bronnen:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=...

Kwijlen kan verschillende oorzaken hebben als bv misselijk zijn, keelontsteking of gebitsproblemen. In alledrie de gevallen zal je kat minder of niet willen eten en is het zeer zeker verstandig om op korte termijn een afspraak te maken bij de dierenarts. Bij niesziekte kan er ook sprake zijn van keel ontsteking en bij gebitsproblemen kan, als er door een ontstoken wortel een doorgang wordt gevormd naar de neusholte, ook geniest worden. Dus nogmaals, naar de dierenarts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100