Hoe kan het dat een witte kat/poes gevoeliger is dan een gekleurde?

Onze zware kater Joep heeft totaal geen naweeën gehad van zijn operatie terwijl onze witte kater Thomas hier rondliep als een dronkenman.
Nu hoorden wij dat witte katers/poesen sowieso gevoeliger zijn dan gekleurde.

Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vachtkleur heeft niets te maken met gevoeligheid. Wel hebben witte katten eerder risico doof te zijn. Dit heeft te maken met het gentype. Gevoeligheid zit dus in het karakter.

ik vrees dat eventuele gevoeligheid van een kat helemaal niets met vachtkleur te maken heeft, althans dat is niet uit onderzoek gebleken. het ligt gewoon aan de constitutie, die per kat kan verschillen. ook wordt een kat soms "wakker" gespoten na narcose, terwijl andere dierenartsen er weer voor kiezen de kat z'n roes uit te laten slapen. in het eerste geval is de kat meteen weer "het ventje", in het tweede geval neemt het wat meer tijd.

Dit lijkt me niet per definitie waar hoor, weet alleen dat een kale poes over het algemeen gevoliger is! Toegevoegd na 2 minuten: gevoeliger

Weet niet of het jou kat betreft, hoop 't niet, maar dikwijls zijn geheel witte katten doof (albino?) mogelijk reageert je kat meer instinctiever.

Albino's zijn idd wat gevoeliger,wordt beweerd. Ik ben er trouwens niet van overtuigd,dat dat waar is!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100