Oppas hondje is voor veel dingen bang , hoe ga ik dit aanpakken ?

Ik heb al wat gelopen met het hondje en heb gemerkt dat hij naar veel dingen blaft zoals een kat een schaap ook naar mensen en zo te zien is het onzekerheid

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rust, rust en nog eens rust is het meest belangrijk voor een bange hond. Als een hond bang is voor een vuilnisbak of vuilniszak die wappert in de wind, neem dan een beetje afstand, loop er ruim omheen en leidt hem af met het speeltje dat hij het leukst vindt. Dit moet gebeuren voordat de angst zich manifesteert. Eenmaal bang is een hond niet meer te lijmen. Bange honden kan je ook niet belonen. Je moet de hond leren lezen en voordat de angst toeslaat moet je iets geruststellends met hem doen. Aandacht vragen, een bal uit je zak halen en opgooien, tegen hem glimlachen. Honden zijn zeer gevoelig voor mimiek, veel meer dan voor woorden. Daarvoor moet hij naar je kijken. Kalmerend en rustig tegen hem praten werkt ook, dan maakt het absoluut niet uit wát je zegt, maar hoe zacht en geruststellend je praat. Niet troostend of meewarig, maar positief en blij. De uitlaatrondes niet verkleinen en verminderen, maar weten wat hij langzamerhand aankan en dat uitbreiden. Bij schrik stilstaan en wachten op een licht herstel, daarna de weg vervolgen of even een klein beetje wijzigen. Zelf moet je je absoluut rustig gedragen, maar ook rustig zijn, inwendig. Iedere aarzeling bij jou zal de hond direct signaleren. Je hoeft een hond niets eetbaars toe te stoppen als beloning, positief gedrag is veel meer belonend en geeft meer vertrouwen in de baas en in zichzelf. Toegevoegd na 7 minuten: Je zegt dat de hond bang is, dat moet je ook kunnen zien aan de lichaamstaal. Heeft hij de oren plat naar achteren en de staart laag? Oren naar voren en staart hoog duidt op dominantie. Ook dan kunnen ze naar mensen, dieren en dingen blaffen, maar heeft het een andere oorzaak dan angst.

Ik zou dat allereerst aan de baas vragen voor wie je oppast, die zal dat gedrag vast herkennen. Je zou iedere keer een standje (rukje aan z'n riem of zo) kunnen geven en als hij dan stopt een kleine beloning geven. Niet te veel want een hond is snel te dik. Ook kun je misschien de situaties vermijden in het begin, door met hem in een bos te lopen waar geen schapen en minder mensen zijn. De hele omgeving is waarschijnlijk nieuw voor 'm en daar moet ie langzaam aan wennen. Ik heb mijn honden al 7 jaar, maar als de overbuurvrouw een dekbed buiten hangt, blaffen ze daar tegen. Dat hoort daar niet is hun gedachte. Hopelijk gaat het steeds beter en zo niet dan kun je een hondentrainer om extra advies vragen. succes!

NIET aan zijn riempje rukken zoals paulus zegt, dat is iets wat hij niet zal snappen. Het beste is om dit negatieve gedrag te negeren, hoe moeilijk het ook is. NIet zeggen, van ah joh, niks aant handje, kom op, nee gewoon doorlopen. JIj bent de "roedelleider" en hij zal jou moeten volgen en als hij ziet dat er niks is om bang voor te zijn, dan leer je het hem zo af.

Onzekere en bange honden kunt u beter niet vertroetelen, ook al gaat dat tegen uw gevoel in. Ook hier verschaft consequent optreden duidelijkheid naar de hond. Een hond is bang omdat hij niet weet waar hij aan toe is. Als hij eenmaal door uw consequente optreden weet wat wel en niet mag, zal de angst langzaam verdwijnen en krijgt hij meer zelfvertrouwen. Door emotionele reacties van onzekere honden te negeren gaan deze verminderen. Geen aandacht schenken aan bang en ongewenst gedrag, maar belonen als hij wel flink en rustig is werken het snelst !

Bronnen:
http://www.dierenklinieklemmer.nl/page9/pa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100