Hoe houd ik katten weg bij egelvoer?

Ik heb sinds een week een egelhuisje in mijn tuin, met een bakje egelvoer erbij. Dit voer wordt echter opgegeten door de buurtkatten. Hoe kan ik dit voorkomen? Ik had al ergens gelezen over een voerkast waar egels wel in kunnen maar katten niet, maar ik kan deze bij geen enkele webwinkel vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan heel eenvoudig zelf een 'katvrij' egel eethuis maken: Zet een omgekeerd sinaasappelkistje neer met een plastic vuilniszak erop bevestigd tegen de regen. Maak een vuistgrote egeldeur in de wand en plaats een zware steen op het dak zodat katten en honden het niet kunnen omgooien.

Bronnen:
http://www.egelbescherming.nl/index.php/de...

Voeder de egels vet Over het bijvoederen van wilde dieren lopen de meningen uiteen. Zolang je hun normale leefpatroon niet verstoord kan een extra steuntje zeker geen kwaad. In het vroege najaar kan je ze helpen in het aandikken van hun vetreserves. Naast muesli, ei en spek lukt dat ook met kattenvoer uit blik of brokjes, fruit en meelwormen. Je kan het eten afschermen van kat of hond door het onder een teil of kistje te plaatsen. Egels kunnen zich erg klein maken en hebben genoeg aan een kleine opening.

Bronnen:
http://www.natuurpunt.be/nl/biodiversiteit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100