Hoe moet ik de kat van mijn tante verzorgen?

Hallo ik krijg binnen een week ofzo de kat van mijn tante, omdat zei naar Turkije gaat. Maar ik wil ook niet dat de kat wegloopt, hoe moet ik de kat van mijn tante zoo goed mogenlijk verzorgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dagelijks vers water geven, een schone kattebak (je hoeft m niet elke dag helemaal te legen, je kan om de dag de poep eruit scheppen) , hetzelfde voer als je tante normaal gesproken geeft. Ik weet niet of je tante snel terug komt? Als het maar voor een week of 2 is kun je t beste de kat binnen houden. Blijft ze heel lang of voorgoed weg dan is het beste om de kat minimaal 3 weken binnen te houden. Daarna even naar buiten VOOR etenstijd, dan kan je m gelijk weer binnen lokken voor eten. Met eten bereik je een hoop. Dan weet de kat waar die nu "woont".

Uiteraard binnen houden tijdens de logeerpartij, maak zeker dat de kat niet kan ontsnappen. Ik weet niet hoelang de kat bij je blijft, maar voor een paar weken zal de kat zich waarschijnlijk prettiger voelen in een tamelijk beperkte ruimte, het hele huis is dan wellicht wat overweldigend. Je zou een feliway-verdamper kunnen instaleren voor een veilg-thuis gevoel. Blijf verder zoveel mogelijk de routine aanhouden die de kat gewend is, en geef vooral het eten wat hij normaal krijgt. Neem verder vooral bekende geuren mee uit het huis van je tante: zijn vertrouwde mandjes en lapjes, en wellicht een ongewassen shirt van je tante. Succes!

Geef de kat genoeg te eten, Bijvoorbeeld brokjes en water. Als het op is vul je het gewoon bij. Zorg dat de kattenbak schoon is & geef de kat aandacht.

Wat je naar mijn ervaring het beste kunt doen is de kat zijn eigen mand en kattenbak laten gebruiken en in één kamer laten blijven de hele tijd, de woonkamer, waar jij zelf het meeste bent als je thuis bent. Aan de ene kant van de kamer de kattenbak neerzetten en aan de andere kant een eetbakje met harde brokjes en een meter verder een drinkbakje [iedere dag schoon/vers water!]. Je tante weet natuurlijk welk kattenvoer je moet gebruiken en vergeet ook de speeltjes niet die poes leuk vind. Laat de kat de eerste dagen met rust en later als ze naar je toe komt en op schoot springt is het goed, dan kun je haar aaien en bijvoorbeeld met een balletje spelen. Let op dat de kat niet met je naar buiten loopt... dat ben je niet gewend, dus alle deuren goed dicht doen voordat je weg gaat. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100