hoe herken je een chip bij dieren?

we hebben een kat gevonden en willen controleren of .ze een chip heeft

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoonlijk worden die in de nek geplaatst Toegevoegd na 2 minuten: Zoek in de nek streek naar een hard bolletje Als er een chip zit kan je die laten controleren wie de eigenaar is

Die herken je niet, dit gebeurd door te zoeken met een speciaal apparaatje, dit heeft iedere dierenarts en ik vermoedt dat dat ook in een asiel aanwezig is.

Goed van je dat je het dier opgevangen hebt! Mijn advies: ga morgen even met haar naar een asiel in de buurt, die hebben een chipreader zodat snel uitgevonden kan worden of ze al of niet gechipt is. Aan de hand van de gegevens op een eventueel aanwezige chip (mits die nog actueel zijn) kan er ook contact opgenomen worden met de rechtmatige eigenaar. En mocht ze niet gechipt zijn, dan kunnen de medewerkers van het asiel je ook met raad en daad terzijde staan om te kijken hoe het nu verder moet. Succes ermee, ik hoop dat je logeetje snel weer bij haar eigenlijke eigenaar mag zijn!

Voelen is geen garantie, een chip kan gaan zwerven. Dierenarts en dierenambulance kunnen chips uitlezen. Altijd even bellen als je een dier vind. :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100