Is een fret leuk als huisdier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, je moet er minstens twee nemen, het zijn groepsdiertjes. de mannetjes vooral kunnen flink stinken. de vrouwtjes hebben weer als nadeel dat je ze moet laten steriliseren. het zijn slimme en nieuwsgierige diertjes waar je veel plezier aan kan hebben, maar waar je ook veel tijd in moet willen steken.

NEE!!!! ze stinken, maken alles kapot en bijten... sorry voor de liefhebbers, dit is mijn ervaring

Is mijn ervaring ook. Totaal niet aaibaar.

Ik heb er zelf twee in de opvang gehad. Het zijn heerlijke dieren als... Je het niet erg vind dat ze je planten uit graven,allerlei voorwerpen uit huis op de meest onmogelijke plekken te verstoppen, ze zijn heel erg eigenwijs en ze kunnen je tot wanhoop drijven. Daarintegen kunnen ze ontzettend lief zijn,ze zijn ontzettend speels en om ze voldoende gestimuleerd te houden zal je er heel veel tijd in moeten steken of een tweede fret erbij. Dus, of ze leuk zijn, ja! Maar verdiep je goed voordat je eraan begint. :-)

Voor jou misschien wel. Voor de fret niet. Die hoort in de natuur thuis.

Een konijntje is leuk, en helemaal als je die zindelijk hebt gemaakt. :) Een fred moet gewoon ontzettend veel aandacht en is best wel druk.

Ligt een beetje aan het feit wat je 'leuk' vindt. Sommige zijn er helemaal lyrisch van, andere denken er niet over.

Als je een fret aan wilt schaffen, kan je het beste jezelf eerst flink verdiepen in wat een fret nu eigenlijk is, hoe je zo'n dier moet houden etc. Het zijn leuke dieren in de handen van mensen die weten hoe ze ermee om moeten gaan. Het zijn groepsdieren, dus neem er dan in ieder geval 2. Wellicht kan je eerst eens bij mensen gaan kijken die fretten houden. Dan heb je vast een indruk van wat je allemaal nodig hebt en hoeveel ruimte ze nodig hebben. Bovenstaande is eigenlijk voor elk aan te schaffen huisdier van belang. Ik moet helaas ook zeggen dat ik ze verschikkelijk vind stinken. Een natte hond ruikt lekkerder. Echter vraag het een frettenliefhebber en die vind het meevallen, dus wellicht went het ook wel.

een fret is een heel gezellig huisdier, alleen oppassen dat hij niet naar buiten verdwijnt, hij is erg nieuwsgierig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100