Zien honden mij hetzelfde als anderen mij zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, honden zien anders dan mensen. Bovendien hebben ze een lager standpunt en gaan veel meer op hun neus af. Uit wikipedia: Vroeger werd aangenomen, dat honden enkel grijstinten of 'zwart-wit' konden zien. Uit nader onderzoek is echter gebleken dat honden wel degelijk kleuren kunnen zien, maar wel anders dan de mens.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hond#Ogen

Honden 'ervaren' mensen. Het zien is niet van zoveel betekenis. Op de eerste plaats is hun neus aan de beurt. Die signaleert het angstzweet of de volkomen neutrale geur en alle geuren daartussenin. Daarbij bepaalt de hond aan welke kant je staat, of je een vijand bent of iemand waar hij weinig mee te maken wil hebben. Een hond kan ook zien, maar hij kijkt meer naar je bewegingen dan naar de kleur van je haar. Je houding (trots, neerbuigend, angstig, vijandig) is een aanvulling op datgeen wat zijn neus al had ontdekt. Een hond heeft ongeveer twee minuten nodig om helemaal uit te vogelen wie je bent en wat je status is. Daarna zal hij je laten zien of hij in je geïnteresseerd is of niet. Als hij zich van je afkeert, laat hij je links liggen. Wil hij iets van je en vertrouwt hij je, dan is dat aan heel zijn houding te zien. Onderdanigheid en overgave zijn af te lezen aan zijn lichaamshouding. Dus 'ziet' een hond ons totaal anders dan wij elkaar zien.

Nee als wij iets roods zien zien honden het in een andere kleur dus je ziet er voor een hond veel anders uit dan voor je eigen vader of moeder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100