Waarom wordt onze oude labrador magerder?

Hij is 11 jaar , verder nog aardig vitaal en vrolijk en lijkt niets te hebben. Ik dacht dat oude labradors vaak te dik worden maar die van ons wordt magerder. Hij eet hetzelfde als altijd. Moeten we hem een schep voer meer geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eet ie wel z'n bak op want oude labaradors hebben kans op een eetstoornis of kijk eens als er wat apparts is aan de uitwerpselen. Kan alleen zeggen bezoek een dierenarts

Net zoals sommige mensen dun en sommige dik worden als ze ouder worden, geldt dit ook voor honden. Als je het toch niet vertrouwd .. effies naar de dierenarts

11 jaar is al een hele leeftijd. Gemiddeld worden Labradors een jaar of 13. Dus het is een oud baasje. Inderdaad hebben labradors de neiging om te dik te worden. Labradors eten graag heel veel en snel. Dik worden is bij een Labrador van jongs af aan al bekend. Het feit dat hij nu veel afvalt is wel een reden om eens naar de dierenarts te gaan. Hij kan eens bekijken hoe het met hem gesteld is. Dus wacht niet af op antwoorden maar ga even langs bij de dierenarts.

Als een hond ouder wordt is het verstandig over te gaan op "seniorenvoeding", rond de leeftijd van 7-8 jaar. Oudere honden bewegen over het algemeen wat minder en hebben dan voeding met minder vet, fosfor, eiwitten en calorieën en een grotere hoeveelheid vezels nodig. http://www.dierendokters.com/honden/verzorging-oudere-honden/voeding-oudere Oudere honden kunnen inderdaad vaak wat dikker worden op hogere leeftijd. Je vraag, waarom jouw hond magerder wordt is door niemand op GV te beantwoorden, omdat alleen een deskundige jouw hond kan bekijken en onderzoeken.

Bij oudere honden is de opname van voedingsstoffen vaak minder. De spieren worden ook minder gebruikt, waardoor de spiermassa slinkt. Dit geldt zéker voor de achterhand. Al eten ze hetzelfde, de vertering is dus anders. Eigenlijk net als bij mensen. Er is nog een andere mogelijkheid: het kan ook zijn dat er ergens een tumor zit. Dit levert ook (in sommige gevallen) sterke vermagering op. Dit is heel vaak de doodsoorzaak bij oudere honden. Het is dus zinvol om in dit geval even bij de dierenarts langs te gaan. Misschien moet je de voeding aanpassen, misschien is het alleen ouderdom zónder gebreken. Een "APK-keuring" kan op deze leeftijd heel belangrijk zijn, soms geruststellend, soms ook niet.

Ernstige vermagering gepaard gaand met meer eetlust is vaak een gevolg van nierproblemen

Wanneer heb je de hond voor het laatst ontwormd? ALs dat langer dan 3 maanden geleden is, zou ik dat eerst eens proberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100