Waarom lust mijn hond kaas?

Lijkt me niet zijn natuurlijke voeding..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt raar, maar het zintuig smaak is bij honden onderontwikkeld. Daardoor eet een hond in principe alles (want: van nature een omnivoor) wat hij of zij voorgeschoteld krijgt. Het is een opportunist, die alles wat 'voortanden' is zal uitproberen. Best wel link dus, want een hond is daarmee ook veel gevoeliger voor vergiftingen! Wees daarom voorzichtig met wat je een hond geeft naast zijn 'normale' voeding. Af en toe een stukje kaas is geen probleem, maar van chocola bijvoorbeeld kan een hond heel ziek worden en er zelfs van overlijden!

Een hond zal in feitte alles eten wat jij ook eet...

Honden lusten zoveel van wat wij ook lekker vinden. Waarom lusten wij gebakjes, dat is toch ook niet onze natuurlijke voeding?

De hond is eigenlijk een omnivoor en eet dus alles wat voedzaam zou kunnen zijn. Kaas heeft een duidelijke geur die blijkbaar aangeeft dat het eiwitten en vetten, dus belangrijke voedingswaarde bevat.

eten wat de pot schaft is het toch?

Dit komt omdat kaas is gemaakt van melk. Verder zal een hond bijna alles eten.

geef 'm alleen geen chocolade daar gaan (kunnen) ze dood van (gaan)

kaas is voor niemand de natuurlijke voeding: processed foods. Net als gebakken vlees overigens.

Een hond eet met zijn "neus", en met zijn "oren", als wij de snijmachine aanzetten zonder wat er op is hij al naast je. kijk maar een hoe snel het doorgeslikt wordt! dat kan hij nooit geproeft hebben. Doordoor zal hij (of zij (heb zelf een reu vandaar) met name stevig geurigende dingen "lekker"vinden, oude kaas gaat er wel in, maar droge plakjes bijven mooi in de bak liggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100