Zijn takjes uit de tuin schadelijk voor een hond ?

Mijn hond kauwt steeds op takjes/wortels die ze in de tuin vind. Is dit schadelijk voor haar ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kán schadelijk zijn.... het ligt aan welke plant (er zijn giftige planten!) en of ze echt het hout inslikt. Vaak gaat het gewoon goed en komt alles er met de ontlasting weer uit. Maar een scherpe splinter kan inwendig organen perforeren en een te groot stuk in de darm, dat scheef gaat zitten kan de boel blokkeren. Ik begrijp at je graag wilt horen dat het okee is, en nogmaals: meestal gaat het goed. Mijn dierenarts heeft me destijds aangeraden mijn hond aan te leren niets van de grond op te pakken. Hij vertelde ook wat hij allemaal aan operaties moet verrichten en wat hij er dan uithaalt (de meest vreemde dingen!) om dieren het leven te redden.... en daar werd ik niet erg blij van!!! Dat trainen is prima te doen en dan weet je zeker, dat er geen problemen kunnen ontstaan. Andere mogelijkheid is je tuin vrij te maken van takken en wortelstukken.

Nee, honden kauwen over het algemeen veel op takken, soms krijgt een hond hier splintertjes van in zijn bek, maar dat is niet erg gevaarlijk

Nee, kan over het algemeen weinig kwaad. Je moest eens weten waar en wat zo'n dier allemaal op kauwt en oppeuzelt in zijn leven. Als je dat allemaal wist dan liet je hem niet eens meer aan je handen likken ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100