Is het normaal dat de mama poes haar nestje verlaat?

Toen ik vanmiddag thuis kwam was de mamapoes plotseling niet meer bij haar nestje, de kittens zagen er wel oke uit. Ze voelden nog warm, etc. De mamapoes was wel nog in de buurt, ik heb ze opgepakt en terug bij haar nestje gelegd. Maar is dit normaal? Ik zou niet willen dat de kittens sterven door de koud of doordat ze ondervoed zijn. We kunnen de kat ook niet opsluiten want het is niet onze kat, ze heeft gewoon geworpen in onze garage en nu zijn we wel een klein beetje verplicht het nestje daar te laten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er staat wel goed voer en drinken voor de poes? anders zal ze moeten gaan jagen voor eten, en dat is niet wenselijk. normaal gesproken blijft de moederpoes zeker de eerste weken dicht in de buurt, maar dan moet er wel eten staan. kittens die tekort komen, zullen gaan piepen. verder zou ik toch overwegen de poes wel op te sluiten als dat mogelijk is, want er zal haar maar wat overkomen. het is geen sinecure als je de kittens zelf groot zal moeten brengen. verder; wat is het voor een poes, is ze mensen gewend? je kan de kittens niet in de garage laten; vanaf een week of twee moeten ze in een huiselijke situatie opgroeien, om op oa mensen gesocialiseerd te raken. wil of kan je dit niet, neem dan contact op met het asiel. vaak hebben die opvanggezinnen waar moeder en kleintjes terecht kunnen.

Normaal gedrag hoor mama poes moet eten en drinken en dat kan rustig.

(wat lief dat je er zo voor zorgt:), weet je van wie de poes is, want als de kleintjes groot worden moeten het geen zwervertjes worden. die van mij deed dat ook soms liet ze de kleine helemaal alleen en soms legde ze de kleine bij mij onder de deken (in mijn knieholte:) (toen ik zelf zwanger was hebben we afgesproken dat ik dat ook bij haar mocht doen en dat ze dan voor de baby zou zorgen:) de kleine (ze had er maar 1) leeft nog steeds (inmiddels alweer een jaartje of 7)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100