Ik heb een kitten van 8wk, Sinds van8 had hij af en toe diaree en het lijkt nu dat hij ook slik problemen heeft, wat kan dat zijn?

Ik heb hem sinds gister uit het asiel, dat is natuurlijk wel een flinke omslag.
Hij is wel speels, maar mauwt meer dan gister. Zijn bekje beweegt af en toe alsof hij slik problemen heeft. De diaree die hij had was wel telkens op momenten wanneer wij er niet waren. Maar dat slikken vind ik wel zorgelijk...heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat slikken duidt op misselijkheid, dus met wat pech gaat je kitten straks ook nog overgeven. zo'n jonkie droogt dan erg snel uit, dus ga morgen voor de zekerheid met de kleine naar de dierenarts. kijk het niet aan, op deze leeftijd kunnen ze weinig hebben. beterschap voor je ventje! Toegevoegd na 2 minuten: bel morgen het asiel, dan kan je bij hun dierenarts gratis terecht. de meeste asiels geven 2 weken nazorg door hun dierenarts. Toegevoegd na 14 minuten: ik blijf bewerken ;) geef je je kitten hetzelfde eten als wat hij in het asiel kreeg? overstappen op ander voer moet je heel geleidelijk doen.

Uiteraard zsm naar de dierenarts als je merkt dat het echt niet goed gaat. Maar een kat likt zichzelf schoon. Dan komen de haartjes natuurlijk naar binnen waardoor ze een haarbal uitkotsen. Dit kan bij kittens soms het geval zijn dat het een blokkade vormt in de darmen. Vandaar de diaree ( hoewel dit ook veel bij kittens voorkomt. 8 weken is heeeeeel piep. maar ik neem wel aan dat je gepaste voer hebt? Ook moet je katje ingeeeint en ontwormt etc zijn. Dus is dat niet het geval da moet dat alsnog. Melk is superslecht voor kittens dus hoop niet dat ze dat krijgt. Maar even langs de huisarts) :) Toegevoegd na 1 minuut: huisarts = dierenarts uiteraard :) Dat slikken vergat ik. dat komt dus waarschijnlijk omdat ze het haarballetje er niet uitkrijgt... Maar nogmaals even langs die ... arts :) Toegevoegd na 31 minuten: hier nog een hele handige link waar je denk ik ook wel wat aan hebt ;) http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/kat/kittenuit.html

>>De diarree die hij had was wel telkens op momenten dat >>wij er niet waren. hoe kun je een kitten van 8 weken (is nog een baby) "telkens alleen" laten... hij is veel te jong bij zijn moeder en nestgenootjes weggehaald en heeft nu heimwee. hij miauwt omdat duidelijk te maken, maar misschien heeft hij ook wel pijn, want je praat over slikproblemen. kittens moeten 12 tot 15 weken oud zijn voor ze weg mogen, tot die leeftijd leren ze nog veel van de moeder. diarree kan veroorzaakt worden door een verandering van voeding. het was slim geweest om aan het asiel te vragen wat hij gewend was te eten en daar voorlopig mee door te gaan. het slikken dat weet ik verder niet, daarvoor zou je even naar de dierenarts moeten gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100