De vissen in mijn aquarium blijven meestal in een kluitje in een hoek zitten. Hoe krijg ik ze daar weg?

Het is een zoetwater aquarium van 40 liter en staat voor een raam. Er zitten ca. 20 visjes in van 3 à 4 cm per stuk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk zitten ze allemaal daar waar het water terug in uw bak komt uit de filter. Dat betekend dat er te weinig zuurstof in het water van uw aquarium is. Extra beluchten is de boodschap.

Een aantal visjes weg doen zou al een goeie stap in de juiste richting zijn. Tevens kan het zijn.dat door jou overbevolking de water waardes niet in orde zijn. Een groter filter kan de overbevolking deels stabiliseren maar heeft geen invloed op de ruimte welke de vissen nodig hebben om zich als een vis in het water te voelen.

20 Visjes is wel veel voor een bakje van 40 liter, ik zou beginnen met er minstens een stuk of 10 weg te doen. Sommige vissoorten zijn schuw, veel beplanting in de bak kan ze wat meer op hun gemak stellen en dit zorgt ook voor meer zuurstof in het water en verwerking van afvalstoffen van de vissen. En dan ook hoge planten, zodat ze zich ertussen kunnen verstoppen. Het bakje staat voor het raam, als er direct zonlicht op valt kan dit de temperatuur erg doen schommelen wat vissen ook niet prettig vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100