ik heb pas een kitten gekregen die nu 8 weken is maar hij blijft mager ondanks dat hij veel eet hij is wel ontwormd en ontvlooid wat kan hij hebben???

als je hem optilt voel je gewoon zijn ribben..

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kitten hoort niet mager te zijn. Er kunnen tal van redenen zijn waardoor je kitten niet in goede gezondheid is, teveel om op te noemen. Ondanks dat je je kitten hebt ontwormt (of de vorige eigenaar zegt dat hij dat gedaan heeft), kan je kitten nog steeds een ernstige worminfectie hebben, als de infectie te zwaar is of de ontworming niet goed volgens schema is gedaan. Bovendien is je kitten erg jong om al bij moeder weg te zijn. Bel je dierenarts, laat je kitten goed nakijken en ga hem bijvoeren met flessenmelk. En ik zou niet wachten tot na het weekend, als de kitten verzwakt is, dan redt deze het weekend misschien neit eens.

Kittens vanaf de leeftijd van 6 weken krijgen 4 keer per dag te eten. Op een leeftijd van 8 weken staan de kittens volledig op vaste voeding en water. N.B. zet altijd een bakje water neer. - Je gebruikt ongeveer 8 cc melk per 25 gram lichaamsgewicht van een katje per dag. Dus stel: een kitten weegt rond de 200 gram, dan heeft het ongeveer 64 cc melk per dag nodig. Dit is een leidraad, geen eis. - Als een kitten genoeg heeft gedronken, zie je dat vaak aan de belletjes om zijn bekje. - Bij omschakeling naar vast voer altijd eerst gemalen whiskas proberen. - Om kittens aan vast voedsel te laten wennen, gebruiken we ook soms "extra kracht" door de melk. In Nederland noemt men dit: nutrigel. - Indien een kitten voor het eerst gaat drinken uit het flesje en hij heeft de bedoeling nog niet door, probeer het dan eens te masseren. Eerst de kop, dan een aai over zijn achterste, zoals de mammapoes normaal gesproken doet. En ga er aub met naar de dierenarts! Zie onderstaande link ook eens.

Bronnen:
http://www.zwerfkat.com/index.php?DocID=40

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100