Hoe leer ik mijn kat eindelijk af dr nagels aan mn stoel te slijpen??

Ik til dr iedere keer op, en zet dr bij dr krabpaal, pak dr poten en laat dr negels in de paal zetten, maar het helpt niet... Echter zeggen alle dierenartsen/winkelmedewerkers dat dit de enige methode is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ah, dat deden mijn monsters ook.... je hebt al goede tips gehad, maar heb je al catnip spray geprobeerd op de krabpaal? weet niet wat het doet met de 'mind' van de katten, maar hier staan ze te trappelen om te krabbelen en nog fanatiek ook!;-) ik weet niet of je kat ook naar buiten kan? die van mijn komen niet buiten dus knip ik 1 keer in de zoveel tijd enkel de scherpe puntjes eraf en áls het nodig is een stukje van de lengte (heel zelden, het teentje aan de binnenkant, en de nagels aan de achterpootjes) misschien kan je ook opletten waar de krappaal staat. als mijn katten wakker worden rekken ze zich uit en willen ze daarna gelijk krabben, dus kan je een krabpaal in de buurt neerzetten van de slaapplek (of de plek waar ie het vaakst slaap) komt dit niet uit vanwege je inrichting i,o,d kan je ook een krabplankje neerleggen/ophangen. ik woon niet zo heel riant, maar er zijn meerdere plekken waar ze hun nagels mogen verzorgen. hoeken zijn ook favo bij katten (er zijn speciale krabplanken die je op een hoek kan maken) en wat misschien ook leuk is rond deze dagen: wat blokken hout als deco, hier gaan ze ook prat op heb ik ontdekt. als je kijkt op de site van zooplus vind je verschillende krabpalen en planken, ook die je om een hoek kan monteren. ik weet niet of er veranderingen in je huis of woonsituatie zijn geweest? met het krabben geeft een kat ook een bepaalde geur af, dus hier kan het ook nog aan liggen. (weet hier niet zoveel van, daarvoor moet je bij rieneke zijn, zij is van de 'kattenafdeling') ;-) maar ook hier krabben ze nu en dan aan mijn rieten stoel, maar ja: het zijn en blijven katten dus verwachten dat je huis en meubels exact in de staat blijven als dat de voor de kat waren is simpel weg niet altijd reeel, maar met de tips hier kom je vast en zeker een héél eind! succes met je kat (én meubels) :)

Bronnen:
http://www.zooplus.nl/shop/katten/krabpaal...

dan moet je een tijdje iets om die stoelpoten doen zodat ie er niet aan krabt! onze kat doet het altijd aan het raamkozijn ,en daar hebben we ook iets tegen aangezet zodat ie het niet meer doet. en bij jou zou de enige optie de krabpaal worden snappie :)

misschien vindt ie de paal niet leuk. Het is bij gebeurt. 1 van me katten vond de paal niet leuk. Heb een andere gekocht voor hem, en die vindt ie leuk. Ik denk dat zijn nagels waren te zacht voor de paal en hij ook ging bij de zietbank! Maar je moet hem niet straffen , hij doet het niet expres! Gaat ie niet buiten? Het is belangrijk, een kat moet in de bomen kunnen springen,muizen jachten en zo, anders heeft ie een triest leven. Heb je een berging? Een KLEINE boomstam is ook leuk voor hem.. Of een 2de spel partner :) succes

je zou safraan of feromonen op de krabpaal kunnen spuiten . verkrijgbaar bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak.of idd iets om de poten vd stoel zoals aluminiumfolie.

volhouden, het is idd de beste methode de kat steeds weer op te tillen en bij de paal te zetten. verder kan je de gedeeltes van de stoel waar de poes aan krabt tijdelijk beplakken met dubbelzijdig tape. katten hebben een hekel aan plakpootjes. en staat je krabpaal wel op een goede plek? midden in de kamer wordt vaak niet op prijs gesteld. zet de paal liever bij een raam of deuropening. een drupje valeriaan wil ook nog wel eens helpen.

Er zijn al hele goede antwoorden gegeven dus ik ga er een korte aan toevoegen wat bij ons ook wel heeft geholpen: http://www.dierenkoning.nl/Webwinkel-Product-1054502/Keep-Off-Spray-Beaphar.html

wat je kan proberen is bij de dierenwinkel kattenkruid (catnip)halen(gedroogd, kost maar een paar euro) katten zijn er gek op, er thee van zetten en dit met een plantenspuit op de krabpaal spuiten, dan zal je kat de krabpaal sowieso leuker gaan vinden. verder hebben katten een hekel aan plakkerigheid, wat ik (tijdelijk) heb gedaan is dubbelzijdig tape plakken op alle plekken waar mijn katten hun nagels scherpten, iedere keer dat ze er kwamen plakte het helemaal! "JAKKES! ik ga wel naar mijn krabpaal!" na een tijd(paar weken) heb ik het tape weggehaald, mijn katten doen het er niet meer.

Al heel veel goeie antwoorden maar ik wil er nog even aan toevoegen dat katten niet hun nagels slijpen maar voornamelijk dit doen om hun geur uit te zetten, en niet zozeer het nagels slijpen. Dus dan kan je alsnog een krabpaal in de hoek zetten maar ze willen graag op de doorgang routes door het huis (dus waar ze het meeste langs komen) hun "territorium" afzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100