Hoe voorkom ik dat mijn ene kat de andere van de kattenbak afjaagt?

Ik heb 2 kattenbakken maar waar mijn kat ook op gaat zitten de andere jaagt hem eraf en valt hem aan als hij eruit komt,, hierdoor gaat mijn kat ergens anders in het huis plassen.
Als ik het zie loop ik er rustig heen pak ik hem op en hou hem vast op de bank tot de andere klaar is maar dit werkt niet.
Heeft iemand misschien een idee over hoe ik dit op kan lossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

om te beginnen heb je te weinig kattenbakken. de gouden regel is; het aantal katten plus een. ik lees in een reactie dat je drie katten hebt, dus twee bakken erbij zou moeten nemen. zet deze bakken niet vlak bij elkaar, maar verspreid door de hele woning. het zal de terrorist nu een stuk moeilijker vallen alles onder controle te houden. vang verder voor de zekerheid een plasje van de wildplasser op. dit alles geeft erg veel stress, en stress verlaagt de weerstand. mogelijk heeft hij blaasontsteking. blijkbaar kunnen twee van je katten het absoluut niet met elkaar vinden, en is de een bang voor de ander. dat is geen leven voor een kat; overweeg eens er een gedragstherapeute bij te halen. succes!

Vermoedelijk is het heersers gedrag.. Is de kat een kater dan heeft het natuurlijk met de geur van de urine te maken. Dit is dominant gedrag en zul je vermoedelijk niet kunnen afleren. Misschien castratie dan de enige oplossing. Als de kat een poes is kun je het vermoedelijk oplossen met " straf " tik op de neus of mepje op haar achterste als ze de ander lastig valt. Maar haar vasthouden tot de ander klaar is is de foute manier...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100