waarom trilt mijn hond?

mijn hond doet al raar vanaf deze morgen. ze is bijna 10 (middel-grootte hond) en ze is soms een paar dagen opeens heel zielig. dan blijft ze maar heel de dag in de gang liggen, ze kijkt je heel zielig aan en als we haar uitlaten wilt ze zo snel mogelijk weer terug naar huis. ook trilt ze nu dus al heel de dag. wat zou er aan de hand kunnen zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat ze bang is mijn hond doet dat namelijk ook!

Het ligt eraan: Als ze dit al haar hele leven zo nu en dan doet, zou ik me geen zorgen maken: Ze voelt zich misschien gewoon niet helemaal tof, of ze is ergens bang voor. Evengoed zou ze al haar levenlang last kunnen hebben van iets, maar kom daar maar eens achter, da's lastig... Als dit gedrag pas van de laatste maanden is, zou ik zeker aan de bel trekken: De hele dag trillen is zeker een teken van ellende. Is er misschien onlangs een nieuw huisdier bijgekomen? Is er iets veranderd in de thuissituatie? zo niet, ga dan met haar naar de dierenarts en beschrijf het gedrag. Er is vast en zeker iets niet in orde met haar. Sterkte ermee.

Trillen kan inhouden dat ze bang zijn, ziek zijn, het koud hebben of gestresst zijn. Aangezien jouw hond al iets op leeftijd is en soms ook heel zielig kan kijken zou ik eens langs de dierenarts gaan. Overigens kunnen oude honden ook van ouderdom trillen zonder dat er iets ergs aan de hand is. Maar zekerheid boven alles zeg ik altijd maar.

Er is van hier uit niet op te maken wat er aan de hand is, maar als je hond dit vroeger niet deed en er is in de omgeving niets bijzonders veranderd dan zal hij toch iets mankeren. Een onderzoekje door de dierenarts (bloedtestje) zal wel meer licht op de zaak werpen, dus eerst maar gaan voordat het erger wordt.

GV is geen dierenarts ;-) Als je hond vreemd gedrag vertoont, dan moet ze gezien worden door een deskundige. Dierenartsen hebben ook dienst in het weekend: ik zou zo snel mogelijk even bellen wat het best is om te doen. Misschien kan een bezoekje wachten tot morgen, maar dat is aan de dierenarts ter beoordeling.

Ik ken een hond met epilepsie. Deze vertoont dezelfde symptomen. Ik zou even naar de dierenarts gaan, to be sure.

Sarah , aan de hand van mijn grote ervaring met honden,denk ik dat de leeftijd 'n rol speelt in jouw geval. "n hond heeft weliswaar 'n veel hogere pijngrens dan wij , maar ook zij kunnen pijn hebben. Ga naar 'n betrouwbare dierenarts en vraag advies . Je kunt alvast zachtjes over z'n hele lijf strijken en voelen . en let dan goed op of hij reageert als je op 'n bepaalde plaats "kneed" . 'n dierenarts is geen helderziende maar heeft apparatuur . Mijn eigen grote hond is 11 jaar en trilt heel licht met de poten als hij stilstaat. Typische ouderdomsverschijnselen. Neem geen advies aan van namaak-deskundigen.

je hond is al op leeftijd en voelt zich duidelijk niet lekker in haar vel. bezoekje aan de dierenarts lijkt me dus geen overbodige luxe. er kan namelijk van alles aan de hand zijn. je hebt er niets aan als we het op gaan sommen aangezien alleen de DA hier duidelijkheid over kan geven. ik hoop dus dat je het niet langer aankijken, maar echt even met je dame een bezoekje brengt aan de dierenarts :)) succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100