Hoe gaan honden om met een blinde soort genoot?

Voelen ze, of kunnen ze weten dat de één iets mankeert? Of behandelen ze elkaar net zo als normaal met wat betreft rangen en standen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of een ziende hond exact weet dat een andere hond blind is kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Wat ik heb meegemaakt is, dat een blinde hond werd geleid door een ziende hond. Dat waren 2 honden binnen 1 gezin. De ziende hond gaf duidelijk signalen aan de blinde hond, bijvoorbeeld door duwen dat de blinde hond mee moest en dan dicht ertegenaan lopen. In feite was het een 2-éénheid. Verder zal in een roedel de blinde hond laag in rang zijn en getolereerd worden. Een blinde hond gedraagt zich anders als een ziende, dus dat zal zeker wel gemerkt worden.

Een hond die iets mankeert komt volgens de wetten van de natuur lager in rang te staan. Honden zoeken niet het conflict maar harmonie. Als mensen honden niet verstoren in hun onderlinge spraak, zal dit alles rustig verlopen. Een leider heeft alle kwaliteiten nodig om de roedel te leiden, dus zullen de kwetsbaren automatisch een toontje lager moeten zingen om zich door de anderen beschermd te weten. Kwetsbare mensen worden door soortgenoten vaak met minachting behandeld, bij dieren is er nooit sprake van minachting.

De hond die goed ziet zal normaal respectvol omgaan met de andere hond . Soms is een hond zelfs zo respectvol dat hij het voor die blinde hond zal gaan opnemen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100