In welke mate is digitalis (vingerhoedskruid) giftig voor huisdieren?

Ik vond zojuist een bot van de hond tussen de digitalis, daar zal hij waarschijnlijk vaker iets verstopt hebben en naderhand ook weer opgehaald. En gegeten. Hoe schadelijk is dit? Is het al bij aanraking (met de bek bv.) van de bloemen / stengels / sap giftig of is het pas echt schadelijk als een hond er daadwerkelijk van gegeten heeft? Zijn de uitgebloeiede, afgevallen knoppen ook giftig?

Toegevoegd na 1 minuut:
En in dit geval, een bot of stokje dat ermee in aanraking is geweest, kan dat ook kwaad? Zo ja, wat zijn de ziekteverschijnselen bioj de hond en hoe moet ik handelen? Wat kunnen de gevolgen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van deze plant zijn alle delen giftig,voornamelijk de bladeren.Bij inname hiervan kunnen dieren overlijden.Indien je vaststelt dat je hond van de plant gegeten heeft probeer hem dan te doen braken door lepel zout achteraan in de keel te doen.En raadpleeg zo vlug mogelijk een dierenarts. Je kan hier voor alle zekerheid de plant uit uw tuin verwijderen. Toegevoegd na 1 minuut: Lees ook hier eens: http://home.scarlet.be/dieren.kliniek/medische_info/giftige_planten_hond_kat.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100