Kitten bijt heel veel, is dit normaal?

Hallo,

Ik heb een kitten van 14 weken, hij is super lief maar de laatste tijd komt die aanrennen, dan gaan zijn oren in zijn nek en valt die echt aan, hij bijt echt hard. Dit doet hij vooral in de handen.. we doen er alles aan om dit af te leren maar eigenlijk werkt niets, als we hem op de grond zetten en hem negeren komt die terug om weer ‘aan te vallen’.. heeft iemand misschien goede tips?
Wij hebben nagedacht om een 2de kitten erbij te nemen maar de dierenarts vertelde ons dat dit niet handig was bij dit pittige karakter..

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit gedrag komt vooral voor bij kittens die opgroeien zonder andere katten/kittens, dan is het in feite een uiting van verveling. Er zijn dan ook geen andere katten die het kitten op een natuurlijke wijze kunnen ‘uitleggen’ dat je niet te hard mag bijten of krabben. Als je zelf ook nog eens veel van huis bent, is de kans op dit gedrag nog groter, dat overigens spelagressie genoemd wordt. Als je ooit kittens hebt zien spelen, weet je dat het er behoorlijk fel aan toe kan gaan. Maar: al spelend leren kittens van elkaar hoe je met je soortgenoten omgaat. Te hard krabben of bijten wordt onmiddellijk ‘gestraft’ door de ander: het kitten dat pijn ervaart, loopt weg en het spel stopt. Daarom is het zo belangrijk dat kittens altijd per twee geplaatst worden of bij een andere sociale kat komen te wonen.

Bronnen:
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/au...

Dat komt vaak voor bij kittens het komt dan vaak omdat ze nog speels zijn zorg ervoor dat de kitten genoeg speeltjes heeft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100