Mijn kat van 4 maanden wast zichzelf niet. Hoe kan ik hem dat leren?

Hij komt uit het asiel en heeft dit niet van haar moeder kunnen leren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kattenkinderen hoeven niet te leren hoe ze zich moeten wassen. Al op een leeftijd van 14 dagen ondernemen ze de eerste pogingen en likken met het ruwe babytongetje over de vacht van hun broertjes of zusjes. Als ze 4 weken oud zijn, likken ze na het eten hun bekje schoon en bevochtigen hun pootje om het kopje te wassen. Op de leeftijd van 5 maanden zijn ze zover dat ze zichzelf perfect kunnen schoonhouden. Katjes die zonder moeder, broertjes of zusjes opgroeien, weten instinctief (hoewel wat later als anders) hoe ze zich moeten wassen. Maak je nog maar geen zorgen, elders las ik dat sommige het pas na 5 maanden gaan doen. Toegevoegd na 19 minuten: je kan ook eens proberen om iets lekkers op de bovenkant van zijn pootje te doen, iets plakkerigs wat het katje er dan af moet likken. Wel iets wat het katje mag he!

Bronnen:
http://www.weetjesoverkatten.nl/zindelijkheid.htm

Nee, kan niet, te laat... Niets aan te doen... Helaas pindakaas...

Neem er een oudere kat bij. Een kat kan dat alleen van een soortgenoot leren.

Ik zou zeggen bel maandag eens met de dierenarts of het asiel. Zij weten vaak veel van dit soort dingen, of weten ze waar je naar moeten doorverwijzen. Je kunt het zelf moeilijk voor gaan doen en het is de vraag of hij/zij het van een vreemde oudere kat accepteert.

haal een vochtig washandje over hem heen. dat zal hem stimuleren zich te poetsen. is het katje verder levendig, en eet het goed?

Als je kat zichzelf toevallig likt geef hem dan direct een snoepje. Op deze manier beloon je het wasgedrag. De Pavlov methode. Wie weet werkt het!

Vraag het eens na bij het asiel. misschien is hij nog te jong en komt het vanzelf.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100