Er komt een beetje slijmerig spul uit de anus van mijn konijn. Wat heeft dit te betekenen? Ze doet pas sinds 2 weken!

Ik heb er een foto bijgezet (2) Maar hopelijk weet iemand wat dit betekend!

Toegevoegd na 1 uur:
er komt geen foto... doet het niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slijm bij de ontlasting is bij een konijn NIET goed! Weet je trouwens zeker dat het slijm uit de anus komt en niet uit de vagina (je hebt het over een 'ze'). Met 9 jaar is je konijn aardig op leeftijd en 60 tot 80 procent van de vrouwtjeskonijnen overlijden uiteindelijk aan baarmoederkanker (als ze niet gesteriliseerd zijn). Afscheiding uit de vulva is daarvan een symptoom. Ik wil je niet bang maken. Maar wat het ook is, de slijm is echt niet goed. Zo snel mogelijk naar de dierenarts dus!

foto? waar?Het zou een darminfectie kunnen zijn maar ook als je konijn last heeft van slijm uit bv de neus of keel,of longen, kan dat via de darmen weer naar buiten komen. Dus gewoon verstandig zijn en even langs de da.

het kan van alles zijn, ook iets heel onschuldigs, maar ik zou voor de zekerheid even naar de dierenarts gaan om er naar te laten kijken. als er dan iets is weet je het in ieder geval

Dit zou Coccidiose kunnen zijn, ik zou als ik jou was zo snel mogelijk even langs de DA gaan, dit kan nml dodelijk zijn... Niet dat ik je bang wil maken hoor...

Heb je enig idee hoe oud of je konijn al is? Als het nog een heel jong ding is kan het ook zo zijn namelijk dat ze gewoon volwassen aan het worden is en jongen kan krijgen. Dan kan het ook een lok zijn naar de rammelaars toe. Mocht dit niet aan de orde zijn dan moet je toch echt de dieren arts bellen en daar vragen om meer informatie en eventueel een afsprak maken zodat ze daar even kunnen kijken ook al ben je er pas nog geweest met je konijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100